Home Opinie Ultima minciună grosolană privind pensiile speciale. Nu doar că nu se desființează, se adaugă alte pensii speciale noi

Ultima minciună grosolană privind pensiile speciale. Nu doar că nu se desființează, se adaugă alte pensii speciale noi

by Oana Stănciulescu

Pensiile speciale, numite și nesimțite în campaniile electorale chiar de politicienii care cerșesc voturi, nu doar că rezistă, ci se și înmulțesc. Deși e evident pentru toată lumea acest lucru, demnitarii României continuă să-i mintă pe cetățeni, adoptând pe ultima sută de metri o hotărâre care nu doar că nu rezolvă problema, ba chiar ar putea să fie necontituțională. Știau guvernul Ciucă și coaliția PSD-PNL-UDMR acest lucru miercuri când au adoptat proiectul privind pensiile speciale? Probabil că da, ba mai mult ca sigur ar putea să fie chiar un plan premeditat.

Să începem cu noutatea proiectului legii pensiilor speciale adoptat miercuri de guvernul Ciucă, înainte să plece în vacanță, care prevede apariția unei noi categorii de pensii speciale. Așadar, nu doar că nu le elimină pe cele în vigoare, ci adaugă pe lista specialilor încă o categorie, și anume cei 11 membri ai Consiliului Suprem al Magistraturii. O nerușinare fără margini, dar ce mai contează când ai mințit că anulezi pensiile speciale în 30 de zile, să mai adaugi câteva milioane de euro pe nota de plată a contribuabililor români. Cu alte cuvinte, 12 magistrați din CSM, procurori și judecători, pot să se pensioneze după un mandat de șase ani în CSM, că doar e o muncă similară cu mineritul, și deci să primească pensie specială.

Adică, Lia Savonea și colegii din CSM, care au venituri de 8.000 de euro pe lună lună și care anul trecut au dat în judecată statul român cerând un spor de 25%, pentru că lucrează cu secrete de stat, ar putea să primească și pensie specială de la CSM. Program lejer, pensie specială. Pentru exemplificare, în noiembrie, CSM s-a întrunit într-o singură ședință în plen, pe data de 24, în decembrie de două ori, în septembrie o singură dată, în august la fel.  

Articolul cu care se laudă guvernul PSD-PNL-UDMR, și care este vândut populației și Uniunii Europene ca însemnând reformarea sistemului de pensii speciale, spune că acestea nu pot depăși salariile încasate. Cu alte cuvinte, de pildă, onor magistrații din CSM nu pot primi mai mult de 8000 de euro ( probabil plus și sporul de 25%). S-a făcut dreptate sau este o nesimțire rar întâlnită în rândul politicienilor? Chiar și în aceste condișii, este greu de spus dacă cetățenii își vor lua revanșa la alegerile din 2024.

PS. În aceeași zi în care guvernul Ciucă se prefăcea că rezolvă pensiile speciale, CCR decidea că nimeni nu se poate atinge de acestea.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.