Home Actualitate UE condamnă demolarea de către Israel a unei școli finanțate cu bani europeni în teritoriile palestiniene ocupate

UE condamnă demolarea de către Israel a unei școli finanțate cu bani europeni în teritoriile palestiniene ocupate

by Ana Barb

Uniunea Europeană condamnă demolarea școlii finanțate cu bani europeni din Jubbet Adh Dhib, în teritoriile palestiniene ocupate, de către forțele de apărare israeliene, transmite un purtător de cuvânt al Serviciului European de Acțiune Externă. Demolarea a avut loc duminică dimineața.

„UE a urmărit îndeaproape acest caz și a solicitat autorităților israeliene să nu efectueze demolarea, care afectează în mod direct 81 de copii și educația acestora. UE reamintește că demolările sunt ilegale în temeiul dreptului internațional, iar dreptul copiilor la educație trebuie respectat”, afirmă purtătorul de cuvânt al setviciului European de Acțiune Externă.

Mai mult, „UE solicită Israelului să înceteze toate demolările și evacuările, care nu vor face decât să sporească suferința populației palestiniene și riscă să inflameze tensiunile pe teren”, mai spune oficialul european.

Anul trecut, autoritățile de ocupație au demolat sau confiscat în total 954 de structuri în întreaga Cisiordanie, inclusiv în Ierusalimul de Est – cel mai mare număr înregistrat din 2016 încoace.

Mai mult de 80% dintre structurile demolate (781) au fost situate în Zona C. În total, 1032 de persoane au fost strămutate ca urmare a demolărilor. Anul acesta urmează deja o tendință îngrijorătoare similară.

„UE a urmărit îndeaproape acest caz și a solicitat autorităților israeliene să nu efectueze demolarea, care afectează în mod direct 81 de copii și educația acestora. UE reamintește că demolările sunt ilegale în temeiul dreptului internațional, iar dreptul copiilor la educație trebuie respectat”, subliniază purtătorul de cuvânt. Astfel, „UE solicită Israelului să înceteze toate demolările și evacuările, care nu vor face decât să sporească suferința populației palestiniene și riscă să inflameze tensiunile pe teren”, mai spune oficialul european.

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.