Ucraina a afirmat joi că „trupe ruse” au preluat controlul asupra oraşului frontalier strategic Novoazovsk, situat la 100 de kilometri sud de bastionul rebel Doneţk, unde au avut loc confruntări violente în ultimele zile. Ucraina a cerut Uniunii Europene să îi acorde un „ajutor militar de anvergură” în urma unei „invazii ruse nedisimulate”, conform ambasadorului ucrainean la UE, Konstiantin Eliseiev. Ambasadorul rus la OSCE, Andrei Kelin, a declarat însă că nu există soldaţi ruşi în Ucraina, la finalul unei reuniuni a organizaţiei la Viena, potrivit mediafax.

„Facem apel la o sesiune extraordinară a Consiliului European, la 30 august, pe tema Ucrainei (…). Ajunge cu conivenţa şi calmarea agresorului. Solidaritatea trebuie să se materializeze prin sancţiuni semnificative şi un ajutor militar şi tehnic de anvergură”, a declarat Eliseiev, potrivit paginii de Facebook a ambasadei ucrainene la UE.

17:16 – Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU pe tema situaţiei din Ucraina

Consiliul de Securitate al ONU va organiza o reuniune de urgenţă pe tema situaţiei din Ucraina joi, la ora 16.00 GMT (19.00, ora României), în urma informaţiilor potrivit cărora trupe ruse au intrat pe teritoriul ucrainean.

loading...

1 COMENTARIU

  1. S-a lansat primul manager de fotbal in care banii creati in joc pot fi transformati in bani reali.(PRIMUL MECI IL VEI AVEA DUPA 24 ORE DE LA INSCRIERE).
    Daca vrei provocare in care iti poti etala abilitatile de manager pe bani reali, inscrie-te GRATUIT aici https://bit.do/bestfootballgame (copiati linkul daca nu se deschide).

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.