Turcia suspendă  aplicarea Convenției Europene a Drepturilor Omului, ca urmare a loviturii de stat nereușite de săptămîna trecută.

De asemenea, deputații turci au adoptat joi starea de urgență decretată cu o zi în urmă de președintele Recep Tayyip Erdogan, după puciul militar ratat de pe 15 iulie, relatează AFP.

“Şi Franţa a proclamat starea de urgenţă. Şi au suspendat şi ei (francezii – n.r.) Convenţia, în baza Articolului 15 din Convenţie”“O decretare a stării de urgenţă nu contravine Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului” a declarat vicepremierul Numan Kurtulmus, purtător de cuvânt al Guvernului.

Starea de urgență în Turcia presupune puteri sporite pentru autoritățile statului, precum și faptul că toate ședințele de Guvern sunt prezidate de președințele statului. De asemenea, Guvernul poate emite decrete care au putere de lege.

Până în prezent în jur de 60.000 de militari, polițiști, judecători, funcționari publici și profesori au fost suspendați, reținuți sau sunt investigați în Turcia după lovitura de stat militară eșuată de săptămâna trecută.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.