Ministerul Justiției, Tudorel Toader, lucrează la un proiect de OUG în care cei condamnați de completurile de 5 judecători de la Înalta Curte înainte de noiembrie 2018 (completuri declarate nelegale de CCR) să poată face contestație în anulare – chiar dacă au ieșit din termenul legal de 30 de zile de depunere a contestației, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale.

Proiectul a fost deja trimis de Ministerul Justiției pe circuitul de avizare, și ar redeschide lui Liviu Dragnea procesul Referendumul, finalizat în 2016 cu o condamnare definitivă de 2 ani de închisoare cu suspendare. Aceasta ar echivala cu faptul că liderul PSD nu ar mai avea cazier și ar putea fi inclusiv premier.

Schiţa de OUG are două articole, cu menţiunea că documentul nu ar avea semnătura lui Tudorel Toader, ci a unui secretar de stat din Ministerul Justiţiei.

„Art… (1) Contestaţia în anulare pentru motivul prevăzut de art 426 litera d, teza 1 C.P.P. împotriva hotărârilor judecătoreşti definitive pronunţate în apel de către complete de 5 judecători ale Înalte Curţi de Casaţie şi Justiţie după intrarea în vigoare a Codului de Procedură Penală şi pentru care termenul de introducere a contestaţie în anulare s-a împlinit anterior datei de 29 noiembrie 2018 poate fi introdusă de oricare dintre titularii acestei căi de atac prevăzuţi de art 427 alin (1) C.P.P., în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.

(2) Dacă se admite contestatia în anulare formulata in condiţiile alin (1), cursul termenului prescripţiei răspunderii penale se suspenda de la data desfiinţării hotărârii a cărei anulare se cere şi până la data pronunţării unei hotărâri ca urmare a rejudecării apelului”.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.