Home Actualitate Tratament împotriva HIV SIDA, gata să fie produs

Tratament împotriva HIV SIDA, gata să fie produs

by Ioana Popescu

Tratamentul care distruge virusul HIV, răspunzător pentru maladia SIDA, este pe cale de a fi produs. Cercetătorii de la Universitatea ebraică din Ierusalim au anunţat că au reuşit să distrugă, în cadrul unor teste de laborator, celule infectate cu virusul HIV, fără a afecta celulele sănătoase din organism, potrivit cotidianului Haaretz, preluat de RFI.

Oamenii de ştiinţă au anunţat că au pus la punct un tratament pe bază de peptide, care antrenează autodistrugerea celulelor infectate de virusul imunodeficienţei umane.

Până la acest studiu, terapiile anti-SIDA vizau distrugerea virusului prezent în celule, prezentând riscul revenirii infecţiei, dacă tratamentul era întrerupt sau dacă virusul dezvolta imunitate faţă de acest tratament. Noul tratament este bazat pe faptul că atunci când virusul infectează o celulă, AND-ul său pătrunde în celulă şi alţi viruşi HIV infectează celulele vecine

Doctorul Abraham Loyter, care a condus studiul împreună cu profesorul Assaf Friedler şi doctorii Aviad Levin şi Zvi Hayouka, a declarat pentru cotidianul israelian Haaretz că, la testare, celulele umane infestate au dispărut în două săptămâni şi nu au reapărut în următoarele două săptămâni.

În urma acestei analize „se poate concluziona că ele au fost distruse”, a spus Loyter. Studiul a examinat eficacitatea noului tratament pe virusul HIV-1, care este cauza predominantă a maladiei SIDA în ţările în curs de dezvoltare.

Aproximativ 33,4 milioane de oameni din întreaga lume sunt purtători ai virusului HIV care cauzează SIDA. Marea majoritate a acestora, peste 30 de milioane, trăiesc în ţări subdezvoltate sau în curs de dezvoltare.

Foto- https://www.isabelperez.com

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.