Traian Băsescu a fost surprins, vineri, în aeroportul Otopeni, la salonul VIP, însă misterul plecării sale a fost rapid risipit. 

Un comunicat de presă anunță că Traian Băsescu este invitat principal la o conferinţă susţinută în Polonia cu privire la situaţia politică şi economică în Europa Centrală şi de Est, la care este prezent şi Andrzej Duda, candidatul partidului Lege şi Dreptate la postul de preşedinte al Poloniei.

Iată comunicatul de presă, potrivit România TV, scrie dcnews.ro:

„Domnul Traian Băsescu întreprinde în perioada 15 – 17 mai o vizită la Varşovia. Fostul preşedinte al României a dat astfel curs invitaţiei prestigiosului think-tank polonez Sobieski Institute şi partidului de centru-dreapta Lege şi Dreptate, condus de fostul prim-ministru Jarosław Kaczyński, de a vorbi ca main speaker (invitat principal) la conferinţa intitulată «Situaţia politică şi economică în Europa Centrală şi de Est».

La această conferinţă, va participa şi domnul Andrzej Duda, candidatul partidului Lege şi Dreptate la funcţia de preşedinte al Poloniei, proaspăt câştigător al primului tur al alegerilor prezidenţiale desfăşurat pe 10 mai. Acesta l-a devansat cu un procent pe preşedintele în funcţie, Bronislaw Komorowski.

Sobieski Institute, înfiinţat în 2004, este unul dintre cele mai cunoscute think-tank-uri din Polonia, având ca principale arii de expertiză şi analiză politicile de securitate şi apărare, politicile energetice, relaţiile internaţionale, finanţele publice şi problemele pe justiţie.

De asemenea, sub sigla institutului, este publicată Revista de politică internaţională (The International Political Review), care se concentrează asupra evoluţiilor doctrinare şi de discurs ale tuturor formaţiunilor politice de centru-dreapta din Europa şi Statele Unite”.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.