România nu trebuie să primească imigranți pentru că nu este datoare să plătească pentru nesăbuința unor lideri europeni, a declarat  Traian Băsescu la B1 TV.

Eu mă situez pe poziția pe care aș avea-o dacă aș mai fi șef de stat și pe poziția celui care a avut anumite responsabilități. (Imigranții) nu au de ce veni în UE. Știți că UE a făcut o greșeală mare în tratarea problemei migrației când, de ani de zile, Turcia cere ajutor pentru a-i ține în tabere. UE a întors spatele Turciei și nu i-a acordat sprijin pentru cei 1,5 milioane de refugiați pe care îi avea. Până va fi pacificată Siria, ar trebui să se ducă înapoi în taberele din Turcia, Liban și Iordania.
Ei au venit către Europa când au simțit că există deschidere. Nici statele acestea nu s-au opus pentru că UE a fost surdă și mută la cererile de ajutor financiar. UE a fost surdă, deși de trei ani existau aceste solicitări.

Este imposibil să-i selectăm pe cei buni de cei răi pentru că nu-i știe nimeni. Dacă acceptăm că sunt măcar 5% răi, ne putem permite să sacrificăm securitatea europenilor de dragul solidarității? Eu aș spune că nu”, a declarat Traian Băsescu

Nu există varianta (în tratate) să mi se repartizeze cote de imigranți. Eu ca stat suveran spun ”nu”. Îmi asum toate obligațiile care decurg din tratate, dar spun ”nu”, mai ales că nu sunt partea Schengen. Nu eu am spus ”veniți la mine”. Pe mine m-ați refuzat în Schengen pentru că nu m-ați crezut suficient de bun.

Pot fi costuri, categoric, dar e un moment în care ni se cere încălcarea tratatelor și eu prefer să rămân în tratate și să-mi asum costuri. Nu e vorba de a ni se lua banii pentru că ei au altă destinație. Dacă domnul cancelar al Austriei spune ”vă luăm bani dacă nu primiți refugiați”, atunci spunem și noi ”vă luăm OMV Pentrom” pentru că nu s-a întâlnit hoțul cu prostul!

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.