Home Actualitate Traian Băsescu, despre scandalul „Turcescu, ofiţer acoperit”: Dar dacă ar fi fost, unde era problema?

Traian Băsescu, despre scandalul „Turcescu, ofiţer acoperit”: Dar dacă ar fi fost, unde era problema?

by George Avram

Traian Băsescu, liderul Partidului Mişcarea Populară (PMP), şi Robert Turcescu, candidatul PMP la Primăria Capitalei, au vorbit la Realitatea TV despre episodul „ofiţerul acoperit”. Dar dacă ar fi fost, unde era problema?, s-a întrebat Băsescu despre apartenența lui Turcescu la un serviciu secret.

Întrebat dacă are ceva să îi reproşeze lui Robert Turcescu în legătură cu autodeconspirarea făcută în urmă cu doi ani, când s-a declarat ofiţer acoperit,  aşa cum a făcut cu Victor Ponta, fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat:

„Eu nu i-am reproşat lui Victor Ponta că a fost ofiţer acoperit. Eu i-am reproşat că a fost procuror şi ofiţer acoperit în acelaşi timp. Ca politician nu a fost, când a devenit parlamentar, nu mai era oţfiţer acoperit, când lucra la Parchetul General a fost. Am avut discuţia aceasta cu Robert, mie nu putea să îmi spună decât adevărul şi vi-l spun imediat, pentru că îl ştiu. Eu asta i-am reproşat lui Victor Ponta şi, Doamne fereşte!, nu confund serviciile din vremea comuniştilor, cu serviciile din vremea de azi, din democraţie. Însă atunci, deşi nu era lege, era prevăzut în Constituţie că magistraţii nu pot fi ofiţeri acoperiţi, iar procurorii la noi sunt magistraţi. În ceea ce-l priveşte Robert, discuţia am avut-o şi înainte de a lua decizia că el reprezintă planul B pentru PMP, am avut o discuţie ca de la ziarist la politician, într-o relaţie mai apropiată, cu altă ocazie. Atunci l-am întrebat şi pe Oprea: ‘Ce e cu lista aceea?’. A avut neinspiraţia să o pună la secret”, a arătat el.

„Aici a fost problema lui (a lui Turcescu, n. red), modul cum a dramatizat-o şi cred că a dramatizat-o greşit. Eu vă spun cu mândrie că sunt căpitan de rangul întâi, deci colonel în rezervă; am terminat locotenent şi am primit avansările şi pe măsură ce creşteam în brevet în marina civilă… Dar dacă ar fi fost, unde era problema? Că discutam de serviciile României capitaliste, democratice „, a adăugat el.

În acelaşi timp, Robert Turcescu a declarat la Realitatea TV că, din punctul său de vedere, „chestiunea a fost lămurită”, scrie dcnews.ro.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.