Home Actualitate Traian Băsescu, despre dosarul răpirii jurnaliștilor români: Nu am secretizat nici măcar o foaie

Traian Băsescu, despre dosarul răpirii jurnaliștilor români: Nu am secretizat nici măcar o foaie

by I. B.

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, miercuri, la ieșirea de la Judecătoria Sectorului 5 unde se judecă redeschiderea dosarul răpirii jurnaliștilor români, că nu el a secretizat dosarul,  rolul său fiind acela de a coordona instituțiile statului.

„În declarația mea am spus că nu am secretizat nici măcar o foaie din dosarul din dosarul răpirii jurnaliștilor. Nu era treaba mea partea operativă. Rolul meu a fost să pun cap la cap toate serviciile, ale armetei, SRI și SIE, pentru a colecta informațiile și a face ca aceastea să lucreze în aceeași direcție. Nu eu am avut dosarul operațiunilor. El a avut cap de filă SIE”, a declarat Băsescu.

Fostul președinte le-a cerut magistraţilor să fie audiat cât mai repede dacă vor decide redeschiderea dosarului pentru a nu trena în spațiul public astfeld e acuzații grave.

„Am cerut Parchetului General, în cazul în care va decide redschiderea dosarului, să mă audieze foarte rapid pentru că a trena în spațiul public astfel de suspiciuni este defavorabil, inclusiv pentru România. Să presupui că un șef de stat și-a însușit din banii alocați unei operațiuni în afara teritoriului național, este inadmisibil”, a spus Băsescu

Plângerea împotriva lui Traian Băsescu a fost depusă de Corneliu Vadim Tudor, care susținea că și-ar fi însușit, împreună cu Blaga, 4 milioane de dolari din suma care ar fi fost plătită drept răscumpărare. Blaga a fost însă scos din cauză.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.