Anunțul lui Cristian Popescu Piedone, ”mi-am depus candidatura pentru Primăria Sectorului 4”,  a redeschis discuția despre cum au murit cei  64 de oameni în clubul Colectiv, scrie Cătălin Tolontan pe tolo.ro

”Dincolo de chestiunile care țin de aprobările de funcționare acordate clubului, Piedone are și altă legătură cu ”Colectiv”, despre care puțini știu. E o pistă pe care nici procurorii nu au mers încă”, susține o sursă din ISU a ziarului.

În perioada septembrie 2014 – primăvara anului 2015, Antonina Radu şi George Matei, doi inspectori de la ISU București au fost de la multe ori la ”Colectiv”. De fiecare dată, ei ajungeau ”în control” la club , venind din sediul Primăriei Sectorului 4. Apoi, se întorceau tot în instituția condusă de Cristian Popescu Piedone.

”Pompierii și primăriile erau mînă în mînă. De fapt, inspectorii ISU București Ilfov aveau birouri în primăriile de sector. Piedone știa foarte bine acest lucru” sursă a gsp

”Așa era moda înainte de Colectiv. Se crea intenționat confuzie. Pompierii de la prevenire și control umblau în oraș în civil. La unele sectoare aveau și hîrtii cu ștampila Primăriei.  Așa încît, cei de unde descălecau inspectorii nici nu știau prea bine cu cine au de-a face: primărie sau pompieri”, povestește aceeași sursă de la ISU.

Conducerea ISU din 2015, Duță – Aldoiu – Șchiopu, a încercat să oprească acest mod de lucru în care inspectorii de pompieri, cadre militare plătite de Ministerul de Interne, stăteau prin primării și ”deveneau complicii tuturor șmecheriilor de acolo, plus că cereau sponsorizări pentru pompieri, dar și personal pentru ei”.

Însă n-au reușit să-i recheme în unitate decît cu cîteva luni înainte de ”Colectiv”.

Între timp, răul fusese produs.

”Colectiv” funcționa, toată lumea știa de el, numai că, imediat după catastrofă, autoritățile au spus că habar n-aveau de club.

Inițial, minciuna a ținut, în primul rînd pe fondul încrederii publice în Raed Arafat, care a fost principalul comunicator din partea statului în acele zile.

La cîteva zile după, s-a aflat că Antonia Radu și George Matei fuseseră la club ”în control”. Procurorii DNA susțin azi că, de fapt, cei doi inspectori ISU au fost la ”Colectiv” ca să-i ajute pe patroni să mimeze legalitatea în materie de siguranță de la incendii.

”Cei doi au fost acolo pe cont propriu, instituția nu știa nimic”, au reacționat imediat șefii pompierilor, în frunte cu Arafat.

Era o minciună particulară, nu una oficială, asta a susținut ISU.

Întrebat în acele zile dacă acești doi pompieri aveau biroul în primăria lui, Popescu Piedone a spus ”Nu, nici vorbă!”. La cîteva minute, șefa de PSI de la Primărie l-a contrazis pe Piedone, amintindu-i exact etajul și camera unde stăteau cei doi inspectori de pompieri.

După o lună s-a vădit că nu doar Piedone, ci și conducerea ISU și IGSU mințise, scrie tolo.ro

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.