Home Politica Tokes compară secuii din România cu minoritățile din CRIMEEA

Tokes compară secuii din România cu minoritățile din CRIMEEA

by S. C.

Laszlo Tokes a declarat în plenul Parlamentului European că  „Secuii din România încep să devină o minoritate pe propriul teritoriu, ca și cei care trăiesc în Crimeea”.

Eurodeputații români de etnie maghiară Laszlo Tokes și Csaba Sogor au vorbit luni, în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, despre marșul neautorizat de luni, de la Târgu Mureș, la care au participat câteva mii de persoane. Ei au solicitat susținerea instituțiilor europene și a comunității internaționale în general pentru obținerea autonomiei Ținutului Secuiesc.

Eurodeputatul Laszlo Tokes, din grupul PPE, a declarat că, în urmă cu doar câteva ore, a avut loc ‘o demonstrație împotriva politicii de asimilare duse de guvernul din România’. ‘Această populație, secuii din România, începe să devină o minoritate pe propriul teritoriu, ca și cei care trăiesc în Crimeea acum’, a afirmat Tokes, potrivit agerpres.

You may also like

2 comments

Aurelia Ionescu 11 martie 2014 - 17:04

Asculta „musiule” ,sant putin unguroaica , putin sarboaica si mult romanca. Am fost la Timisoara in 1989,decembrie, si te-am admirat.Ceea ce faci tu acuma,insa,e o mare porcarie.Pe secui,cu astfel de „smecherii”,nu-i ajuti .Traiesc in Austria de 24 de ani,nu-mi plac Basescu ,Ponta,Iliescu s.a.m.d., dar tu devii de-a dreptul gretzos.Sper sa ajungi in fata legilor romanesti,pentru prostiile pe care le faci.

Reply
maria 11 martie 2014 - 18:45

acest individ este incult; asta nu stie ca tatarii din crimeea au fost deportati
de stalin? nici parlamentul ue nu stie? ce compararatii aberante!! in ce priveste problema limbii romane/maghiare, am impresia ca unii cetateni din zonele respective au probleme de natura intelectului.

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.