Nu-i vreo descoperire epocală că România ultimilor 20 de ani a răsturnat scara valorilor şi că, într-o societate tot mai viciată, se promovează de regulă şi, ulterior, se parvine pe criterii care n-au nici măcar o vagă legătură cu instrucţia, erudiţia, competemţa sau bunul simţ. Două lucruri m-au determinat să vin către acest subiect, deşi nu-i vreo noutate.

Pe de o parte, un mail sau o postare a cuiva, ceva gen “Victore, nu-ţi mai bate capul, suntem conduşi, ca ţară, de absolvenţi de facultăţi particulare”. Chestie, cu tot respectul pentru excepţiile care confirmă regula şi pe care le salut, cât se poate de reală şi dureroasă. Pe de altă parte, uitându-mă în jurul meu (în ultima perioadă, din motive care mă privesc, mai mult decât obişnuiam), am remarcat, fără pretenţia de a crede că am acoperit toate categoriile, mai stridente ca niciodată, câteva tipologii ale succesului facil: curva obraznică, imbecilul docil, prostul agresiv, superficialul/suficientul glamour.

Vă provoc şi pe voi, cititorii acestui blog( nr. www.ciutacu.ro), în contextul în care ştiţi că mă adresez cu îndărătnicie şi programatic celor cu inteligenţă peste medie, să vă pronunţaţi, să mă combateţi, să adăugaţi alte categorii şi, eventual, să exemplificaţi, ca să nu discutăm pe sec. Aş prefera ca aproximativii şi analfabeţii să se abţină…

Acest text îl puteţi citi şi pe www.ciutacu.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.