Home Actualitate Tiberiu Urdăreanu, membru de frunte în partidul lui Gabriel Oprea, adus la DNA cu mandat

Tiberiu Urdăreanu, membru de frunte în partidul lui Gabriel Oprea, adus la DNA cu mandat

by S. Z.
 Tiberiu Urdăreanu  membru de frunte în partidul lui Gabriel Oprea, preşedinte al departamentului energie, resurse și politici industriale a fost adus  cu mandat la DNA.

Urdăreanu este proprietarul companiei UTI, firmă care ani de-a rândul s-a impus pe piaţa autohtonă de securitate în urma câştigării unor contracte cu diverse instituţii şi companii ale statului

A securizat Portul Constanţa, aeroportul de la Otopeni, a furnizat echipamente pentru Metrorex, SPP, SRI sau pentru diverse autorităţi locale. A încasat milioane de euro pentru toate acestea.

Tiberiu Urdăreanu este un favorit al politicienilor. A obţinut contracte grase în timpul guvernării Alianţei DA, în perioada cât la primăria Capitalei a fost Adriean Videanu sau când la Ministerul Transporturilor a fost Miron Mitrea. Preşedintele Iliescu l-a decorat în 2004 Ordinul National pentru Merit în grad de Cavaler.

Urdăreanu este fiul fostului general de armată Tiberiu Urdăreanu, de la Comandamentul Trupelor de Tancuri şi Auto, din perioada comunistă. El însuşi a fost maior în armata română, înainte de 1990. A intrat în afaceri în 1991, atunci când a înfiinţat United Trade International (UTI Trading de mai târziu).
 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.