Portrete ale unor oameni care trăiesc cu doar un dolar pe zi, între care şi cele al unei fetiţe şi al unui tânăr din România, sunt prezentate de cotidianul britanic The Guardian.

Mai mult de un miliard de persoane din lume supravieţuiesc cu un dolar pe zi sau chiar mai puţin de atât. Motivele pentru care aceşti oameni sunt nevoiţi să ducă un astfel de trai diferă, însă dificultăţile vieţii lor de zi cu zi sunt foarte asemănătoare.

O carte publicată în acest an de Thomas A. Nazario – fondatorul The Forgotten International, o organizaţie non-guvernamentală al cărei scop este ameliorarea sărăciei în mai multe zone din lume – documentează circumstanţele vieţilor unor persoane care trăiesc în sărăcie. Volumul include portrete realizate de fotografa Renée C Byer, laureată a premiului Pulitzer.

Printre aceste persoane care trăiesc în sărăcie lucie se numără şi o fetiţă de patru ani, Ana-Maria Tudor, care trăieşte în Bucureşti. Tatăl ei este prea bolnav pentru a munci, iar familia sa riscă să fie evacuată din singura cameră în care locuieşte şi care nu are nici baie şi nici apă curentă.

O altă persoană prezentată în această carte şi în publicaţia britanică The Guardian este un tânăr în vârstă de 28 de ani, Hora Florin, care a crescut într-un orfelinat din România. În prezent, el trăieşte într-o canalizare din Bucureşti, unde căldura provenită prin gurile de aerisire îl ajută să se încălzească în timpul nopţii.

Volumul cuprinde şi imagini cu alte persoane care trăiesc în sărăcie extremă, The Guardian preluând din acesta şi portretul lui Alvaro Kalancha Quispe, un copil în vârstă de nouă ani, care trăieşte în munţii Akamani din Bolivia, unde locuinţele nu au izolaţie, electricitate şi nici paturi. În fiecare zi, înainte de şcoală, copilul duce animalele la păscut (alpacale şi lame), iar seara merge să le aducă acasă.

Fati, o fetiţă de opt ani, munceşte alături de alţi copii căutând prin obiecte periculoase la un depozit de deşeuri electronice din Accra, Ghana. Imaginea o surprinde pe această fetiţă purtând pe cap o găleată care conţine metalul pe care aceasta l-a găsit. Lacrimi îi curg pe obraji ca urmare a durerilor pe care aceasta le are din cauza faptului că este bolnavă de malarie.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.