Directorul Direcției Sanitar-Veterinare Suceava, Petrea Dulgheru, a confirmat că brânza LaDorna se fabrică în Polonia.

”Am ajuns acum, de în bazinul Dornelor nu mai este nici o fabrică de lapte și vine lăpticul, brânzica de Dorna din Polonia. Deci toată zona Dorna nu mai are nici o făbricuță de lapte, nu se mai fabrică nici o brânzică din România, vine brânzică din Polonia. Asistentul meu a plecat în Polonia și i-a învățat pe ăia să facă brânză și acum vine brânză cu marca LaDorna și se vinde în toți munții Dornelor”, a declarat Dulgheru.

”Este un dezastru pentru viitorul muntelui și în județul Suceava și în România. Dacă în Suceava, acum trei ani erau 180.000 de bovine, în prezent efectivul a scăzut la 150.000 iar în următorii ani nu vom mai avea nimic”, a spus Dulgheru la tvr

Proprietarul brandului LaDorna este grupul francez Lactalis, care în 2008 a cumpărat compania de la omul de afaceri Jean Valvis.

Pe ambalajul telemelei LaDorna este scris doar distribuitorul, Dorna Lactate, şi nu apare nicio indicaţie referioare la locul şi compania producătoare.

La finele anului trecut, Dorna Lactate a continuat procesul de reorganizare a activităţii, renunţând la mai multe depozite şi centre de colectare a laptelui din mai multe zone ale ţării.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.