Peste 100 de rude ale victimelor incendiului din clubul Colectiv au fondat Asociația Colectiv GTG 3010. Anunțul a fost făcut duminică, în cadrul unei conferințe de presă, unde rudele victimelor au vorbit pentru prima dată, după cinci luni, despre tragedia de pe 30 octombrie.

Jurnaliștii Cătălin Tolontan și Mirela Neag au prezentat, într-un articol postat pe tolo.ro, principalele declarații ale rudelor victimelor din Colectiv.

”Sunt trași la față, vulnerabili, împuținați în durerea lor, cu atât de multe povești pe care atât de puțini pot să le ducă mai departe. Sunt tați, mame, frați. Sunt tineri care au reușit să iasă mai repede din clubul incendiat. Ei, oamenii care privesc pierduți, undeva către centrul lumii care tocmai le-a fost luată. Ei, înșirații de azi, sunt cei care au crezut „săptămâni în șir tot ce ne-au spus autoritățile” și sunt cei pe care, într-un mod interesant, cineva sau ceva îi blochează pentru a doua oară”, se arată în textul citat.

Tatăl lui Alexandru Chelba, unul dintre tinerii care au murit în urma incendiului din club, a declarat că fiul său i-a spus de pe patul de spital că după externare va schimba lucrurile.

”Mai stau două, trei săptămâni aici, ies și îi distrugem pe toți”, ar fi spus tânărul.

„Alex era supărat pentru că observase haosul operațiunii de salvare, era supărat pentru că deși ajunsese la spital pe picioare, starea lui se degrada”, explică tatăl.

Lunile se scurg, iar rudele victimelor continuă să nu primească răspunsuri din partea autorităților.

„În afară de coroanele de flori pe care ni le-au trimis la înmormântare nu am fost contactați de autorități. Unii dintre mesageri nici nu s-au prezentat, au venit și au lăsat coroanele”, a povestit Eugen Iancu, tatăl unui tânăr care a pierit în urma incendiului.

Irina Chelba povestește cum „domnul ministru Bănicioiu mi-a spus personal că au de toate și, în acest timp, aflam că spitalele primesc donații, dar fără știrea managerilor, care raportau în bloc că au de toate”, arată sursa citată.

„Fiul meu Alexandru a fost evaluat la un grad de ars de peste 50% zi de zi și, abia la plecarea în străinătate, în fișă apare că avea doar puțin peste 30% arsură. Vom afla în tribunal de ce au făcut asta”, a declarat Narcis Hogea.

„20 de ani mi-am văzut de treaba mea, dar așa nu se mai poate! Băiatul meu a murit de infecție și noi n-am știut nimic. Am hotărât să nu mai stau deoparte, să tac, pentru că vreau să nu se mai întâmple aşa ceva în România. Vreau să văd o schimbare în bine. Vreau ca fetiţei mele să nu-i fie frică atunci când va creşte şi va merge să se distreze”, a spus și Laurențiu Istrate.

Jurnaliștii mai arată că toți cei care au for prezenți la conferința de presă se plâng că au fost mințiți constant de autorități.

Vorbind despre ”minciunile din orgoliu” ale medicilor, părinții victimelor au amintit și de momentul în care secretarul de stat din MAI, Raed Arafat, a declarat la un moment dat că ”s-a greșit. Şi care-i problema?”, referindu-se la deplasarea lui Alex Hogea la un spital din străinătate.

sursa- B1

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.