Home Recomandari Țările în care vârsta de pensionare este cea mai mică/ În ce zonă femeile ies la pensie la 50 de ani

Țările în care vârsta de pensionare este cea mai mică/ În ce zonă femeile ies la pensie la 50 de ani

by Redactia

China are cea mai mică vârstă de pensionare din lume, potrivit datelor Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Acesta este rezultatul unei politici guvernamentale care datează din anii 1950, care permite femeilor să se pensioneze la 50 de ani și bărbaților la 60 de ani.

Alte țări cu vârste de pensionare relativ mici includ Rusia, Indonezia, Columbia și Turcia. În 2019, președintele Vladimir Putin a declarat că populația Rusiei cu vârstă de muncă se reduce din cauza vârstei de pensionare. Unele țări în care oamenii pot părăsi serviciul devreme se confruntă cu îngrijorări legate de scăderea fondurilor de pensii.

Pentru unii, pensionarea tinerilor poate să nu fie o opțiune
Deși tinerii pensionați ar putea părea atrăgători, realitatea este că unii aleg să-și mențină un anumit stil de viață sau ar putea fi forțați să continue să lucreze doar pentru a plăti facturile.

Cum vor sprijini pensionarii aceste țări?
Chiar și în țările în care vârsta de pensionare este de 64 sau 65 de ani, îmbătrânirea populației rămâne o preocupare.

În China, finanțarea guvernamentală nu a ținut pasul cu numărul de persoane care intră la pensie, ceea ce a determinat pe unii chinezi să rămână la serviciu mai mult timp.

În Franța, de exemplu, aproximativ unul din patru locuitori are peste 60 de ani. Se estimează că până în 2040, această pondere va crește la unul din trei. Când vine vorba de sprijinirea rezidenților peste 65 de ani, Asia și Europa se confruntă cu cele mai mari provocări. Bătrânii din Japonia reprezintă 28% din populația sa, în timp ce în Italia reprezintă 23%. În Finlanda, Grecia și Portugalia, aproximativ 22% dintre oameni au 65 de ani și mai mult.

China găzduiește cea mai mare populație în vârstă. Până în 2050, aproximativ 26% dintre locuitorii Chinei vor avea 65 de ani și mai mult, proiectează Națiunile Unite, comparativ cu 12% în 2019. Adică 366 de milioane de oameni, mai mult decât întreaga populație a SUA.

Deși populația globală a ajuns la 8 miliarde în 2022, rata de creștere a încetinit. Pe măsură ce mai mulți oameni din întreaga lume se pensionează, țările trebuie să-și dea seama cum să-i sprijine pe aceștia – și cum poate funcționa societatea din punct de vedere economic cu o mare parte a populației sale din forța de muncă la vârsta pensionării.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.