Fost presedinte al Partidului National Liberal si ex-premier al Romaniei, Călin Popescu Tăriceanu, a demisionat astazi din partid. Miercuri dimineața, Tăriceanu a făcut apel la Antonescu să revină asupra deciziei de a ieși de la guvernare, iar apoi a avut o intrevedere la Guvern cu actualul prim-ministru, Victor Ponta.

Surse din mediul politic legitimeaza ideea ca Popescu Tariceanu lucreaza deja la contructia unui nou partid, alaturi de o serie de parlamentari PNL. Informaţiile obţine în cursul ultimului an confirmă o astfel de ipoteză, în condiţiile în care mai multe denumiri de partide politice au fost înregistrate de oameni apropiaţi grupării Tăriceanu-Chiliman.

13 mărci liberale înregistrate de gruparea Tăriceanu-Chiliman

La finalul anului 2012, un apropiat al lui Andrei Chiliman şi, implicit, al lui Călin Popescu Tăriceanu, Bogdan Piţigoi (director executiv la Direcţia Investiţii din cadrul Primăriei Sector 1) a înregistrat la OSIM 12 denumiri de partide politice „liberale”.

În aceeaşi zi, pe 22 noiembrie 2012, Bogdan Piţigoi a rezervat următoarele mărci politice: Partidul România Liberală, România Liberală, Partidul Liberal Conservator, Acţiunea Liberală, Mişcarea România Liberală, Partidul Conservator Liberal, Partidul Libertăţii, Partidul Libertăţii Naţionale, Partidul Naţional Conservator, Partidul Naţional Liberal-Conservator, Partidul Acţiunea Liberală, Partidul Naţional Român. Pe pe 30 ianuarie 2013, Bogdan Piţigoi a depus mai o cerere, pentru înregistrarea mărcii „Partidul Liberal European”.

Bogdan Piţigoi nu a fost însă singurul care a înregistrat denumiri politice de interes pentru fostul premier Tăriceanu. La finalul anului trecut, Partidul Social Liberal era revendicat la OSIM de 3 persoane: şeful de campanie al conservatorilor, Codrin Scutaru (ex-consilier în Cabinetul Tăriceanu), fostul şef al TVR, Valentin Nicolau, şi actualul deputat PSD, Bogdan Diaconu.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.