Home Lifestyle Studiu. A-i ajuta pe alții îmbunătățește sănătatea/ Există o legătură între actele de bunătate și reducerea inflamației din organism

Studiu. A-i ajuta pe alții îmbunătățește sănătatea/ Există o legătură între actele de bunătate și reducerea inflamației din organism

by George Avram

Un studiu recent publicat în Annals of Behavioral Medicine sugerează că a-i ajuta pe alții poate avea un impact pozitiv asupra sănătății noastre.

Studiul a constatat că acordarea de sprijin familiei și prietenilor, precum și implicarea în voluntariat formal, este legată de niveluri mai scăzute de interleukină 6, un marker al inflamației. Inflamația cronică, care poate duce la probleme grave de sănătate, este un factor semnificativ în multe boli cronice, cum ar fi bolile de inimă, diabetul și anumite tipuri de cancer.

Descoperirile studiului nu sunt surprinzătoare, deoarece cercetările anterioare au legat, de asemenea, integrarea socială și sprijinul de răspunsul imun și nivelurile de inflamație. Persoanele care au conexiuni sociale puternice și petrec timp cu cei dragi tind să aibă răspunsuri imune mai bune și niveluri mai scăzute de inflamație. Cu toate acestea, merită remarcat faptul că beneficiile integrării sociale pot fi diminuate dacă indivizii nu oferă sprijin și altora, potrivit pressrundown.

Studiul sugerează că trebuie găsit un echilibru între primirea de sprijin și acordarea de sprijin.

Alte studii au arătat, de asemenea, o legătură între actele de bunătate și reducerea inflamației.

De exemplu, un studiu realizat la Universitatea din California, Los Angeles a constatat că femeile în vârstă care au scris sfaturi de viață pentru generațiile mai tinere au avut o compoziție redusă a genelor proinflamatorii în celulele lor sanguine. În mod similar, un studiu realizat la un liceu din Canada a constatat că elevii care s-au oferit voluntar pentru a ajuta copiii mai mici au avut niveluri semnificativ mai scăzute de interleukină 6 în comparație cu cei care nu s-au oferit voluntari.

În concluzie, numărul tot mai mare de dovezi sugerează că actele de bunătate și sprijin pot avea un impact pozitiv asupra sănătății noastre prin reducerea inflamației cronice. Angajarea în activități care îi ajută pe alții, cum ar fi voluntariatul sau oferirea de sprijin familiei și prietenilor, poate evita bolile grave. Cu toate acestea, este important să menținem un echilibru și să nu neglijăm propria noastră bunăstare în acest proces.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.