Statul scoate la vânzare un pachet de 15% din acţiunile Romgaz, companie care deţine jumătate din rezervele de gazele ale României de 120 miliarde de metri cubi.

Astfel românii pot cumpăra în ofertă echivalentul a 7,5% din rezervele naţionale de gaze în schimbul unei sume cuprinse între 311 milioane de euro şi 415 milioane de euro, scrie zf.

„Va fi înghesuială la ac­ţiunile Romgaz. Acţiunea Rom­gaz este o acţiune ce poate fi lăsată moştenire sau tezaurizată pentru a plăti studiile copiilor, având în vedere poziţia forte pe care o are Romgaz în economia naţională“, a spus Lu­cian Isac, directorul general al societăţii de brokeraj Estinvest.

Vânzarea acestui pachet de 15% este solicitată de FMI, deși Romagaz este o companie pe profit. Pachete de 15% din alte companii profitabile ale statului se vor vinde în următoarele luni.

Ale 15% din Romgaz sunt acum în proprietatea Fondului proprietatea, în conducerea căruia se află fostul ambasador american al SUA la București.

loading...

1 COMENTARIU

  1. Ce usor e sa dai pe 2 lei CE NU-I al tau …! E AL TAU domnule STAT ? DECI RECUNOSTI CA AI FACUT CEA MAI MARE NATIONALIZARE DIN LUME? da sau ba ?IN CE SCOP ATI DESFIINTAT INSTITUTII IN RO care functionau dupa PERSONALITATEA JURIDICA stabilita de CUZA , CAROL I , FERDINAND , CAROL II (ca AIA au taiat Regat si au pus RPR sau RSR mare scofala , luati si cititi documentele inclusiv codurile )Totul se rezuma in 10 cuvinte:IMIXTIUNE TOTALA INCEPIND DE LA PERSONALITATEA JURIDICA PANA LA PATRIMONIU.! ATI INFIINTAT NOUL COD PENAL: „asa vrea muschiul meu ,eu fac legea / ordonanta TU NU O EXECUTI – faci puscarie ; TU O EXECUTI – faci puscarie EU PARLAMENTAR SAU MINISTRU !CodComercial Titlul II / faptele de comert si TITLUL III / despre comercianti cu “ARTICOLUL 8 Statul, judetul si comuna nu pot avea calitatea de comercianti.” iar “DESPRE SOCIETATI SECTIUNEA I – VI ARTICOLUL 77 – 220 Abrogate prin Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale.In ce calitate ? In calitate de urmasi ai semnatarilor rezolutiei Congresului V al p c din RO de la Moscova din 1931? Dupa razboi venira… lasam tancurile sovietice si luam discutia individuala NOI PAMANTENII voi cu pistoalele , automatele si circotecile juridice inventate de voi (pentru asta unii pamanteni au fost dotati cu pistoale ) , dupa ’89 venitii au schimbat pistoalele cu NOUL COD PENAL: “asa vrea muschiul meu ” Administrativul se baga in Comert! Vezi https://www.youtube.com/watch?v=bHhuYS3we0U

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.