Ce mai e și statul de drept în România anului 2015? Încă puțin și se alege praful și pulberea de el. Chiar și Aristotel, Platon sau Montesqieu ar avea dificultăți să-l definească așa cum arată astăzi. Într-o sigură lună, trei oficiali ai săi au ajuns în situații greu de crezut.
Primul ministru al României, Victor Ponta, cel care dacă nu mânca prea mult pop corn era astăzi președintele Republicii, a fost trimis în judecată. Ei, și? Victor Ponta s-a purtat ca și când ar fi fost invitat la românii au talent să facă un tango. Firesc, normal, cotidian – doar este un obicei binecunoscut, din strămoși, ca premierii în funcție ai vechiului Continent să fie în această situație.
Chiar și așa este, însă, greu de imaginat cum va conduce guvernul, dacă va mai zăbovi la Palatul Victoria, între un jurământ din boxa acuzațiilor și o întâlnire televizată cu colegii de guvern decizând modificări la legile penale.
Un al doilea cap în gură dat statului de drept a fost arestarea pentru 30 de zile a primarului Capitalei, intelectualul, managerul, medicul, Sorin Oprescu. În buzunarul doctorului Oprescu s-au găsit 5000 de euro inscripționați, luați, spune primarul, împrumut pentru plata taxelor și impozitelor.
Un alt cap în gură l-a dat PSD care, cu ajutorul parlamentarilor , a trimis la Curtea de Conturi un urmărit penal, tata socru Ilie Sârbu, care se va hodini până la 75 de ani într-un post călduț de unde trebuie să-l controleze pe ginere.
Rușine, lehamite și deznădejde.

loading...

1 COMENTARIU

  1. Ce pretentii sa mai avem de la ai nostri. Observati cum Europa,in frunte cu Germania,a virat incet,dar sigur, spre dictatura celui mai tare. Si cind Germania a fost mai tare stim cu totii ce a iesit. Doamne<fereste!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.