Statele Unite ale Americii marchează, vineri, 14 ani de la atacurile terioriste din 11 septembrie 2001, în care au murit 2.977 de persoane. Vor avea loc cermonii de comemorare, dar și un serviciu memorial în centrul în Pennsylvania, la locul unde s-a prăbușit unul dintre cele patru avioane deturnate de teroriști, relatează Agerpres, citând DPA.

Atacul singucigaș din 11 septembrie este unul dintre cele mai sângeroase petrecute pe teritoriul Statelor Unite. Extremiști în misiuni sinucigașe au deturnat patru avioane de pasageri, transformând aeronavele în rachete îndreptate împotriva celor două turnuri World Trade Center din New York și a sediului Pentagonului, lângă Washington.

În întreaga țară vor avea loc ceremonii de comemorare pentru vicrimele atacului. Un nou centru memorial a fost inaugurat joi, în memoria victimelor ce se aflau în avionul companiei United Airlines, al patrulea avion deturnat care s-a prăbușit în Pennsylvania. Psagerii și membrii echipajul s-au luptat cu teroriștii de la bord pentru a contracara un atac asupra Washingtonului.

Un alt avion cu 40 de pasageri la bord s-a prăbușit lângă Shanksville, unde a fost deschis National Memorial Visitor Centre, care este totodată și locul de veci al victimelor.

Și la la Muzeul și Memorialul Național 11 septembrie va fi organizată o ceremonie, unde vor fi citite numele victimelor atacului din 2001, dar și celor uciși în atentatul din 1993 împotriva unuia dintre turnurile gemene ale World Trade Center, soldat cu moartea a şase persoane şi rănirea altor aproximativ 1.000.

La Washington, pentru familiile victimelor vor fi organizate servicii memoriale la Pentagon Memorial.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.