În 1996, Mircea Patrichi publică la Editura Unitext volumul „Gina Patrichi. Clipe de viaţă”. Un volum de o uriaşă valoare biografică despre un artist unic al scenei.

Pe pagina trei a acestei cărţi se află o mărturie a Ginei Patrichi pe care v-o împărtăşim şi care credem că este revelatoare pentru sensul pe care publicul îl poate da teatrului. Campania Artiştii pentru Artişti pe care de ani buni o organizăm pentru sensibilizarea noastră a tuturor în faţa artei şi a artistului ar putea sta sub semnul acestei mărturisiri: „Cred în capacitatea marelui public de a înţelege sensul artei şi de a aprecia pe artistul care convinge cu sufletul”.

În 1964, în „Clipe de viaţă” de William Saroyan, în regia lui Liviu Ciulei, Gina Patrichi interpreta o Kitty Duval cum poate nu a mai existat. Şi a convins cu sufletul.

În aceeaşi notă sensibilă, în 2015 se întâmplă un alt spectacol Clipe de viaţă. Un spectacol-eveniment al destăinuirilor, ce reuneşte renumiţi artişti ai scenei, artişti care conving cu sufletul că teatrul înseamnă mai mult decât metodă, muncă şi talent. Înseamnă un imens cadou făcut publicului.

Victor Bucur, Corina Chiriac, Felicia Filip, Mirela Jienescu, Rodica Mandache, Teatrul Masca, Maia Morgenstern, Adrian Naidin, Ovidiu Niculescu, Ioan Gyuri Pascu, Margareta Pâslaru şi corul „Divina Armonie”, Oana Pellea, Emilia Popescu, Victor Rebengiuc, Florin Zamfirescu.
Amfitrioni Maria Dinulescu şi Ion Caramitru.

Unică reprezentaţie: Luni, 23 martie 2015, Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, Sala Studio, ora 19.30.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.