Dacă vreți să aveți de Paști o altfel de friptură de miel decât cea obișnuită vă recomandăm rețeta lui Radu Anton Roman. O rețetă poezie așa cum ne-a obișnuit  dealungul anilor Radu Anton Roman.

MIEL CU CARTOFI LA CUPTOR

Sub numele ăsta de cantină- sărbătorind neutru “Unu mai e sărbătoare pentru clasa muncitoare”, ziua lui nea Costică de la garaj, dar și Paștile cadrelor TESA-administartiv- se asecunde un fel de ciulama mai subțire plus o nimica toată,câțiva cartofi, ceva miel, o fărâmă de cașcaval, pesmet, zahăr, roșii, mentă și restul universului (culinar).

1 kg carne de miel

3 linguri unt

1 felioară de cașcaval

1 lingură pesmet

piper, sare, mentă

1 pahar făină

1 ceșcă lapte

100 g pastă de roșii

1 kg cartofi

1 pahar ulei

1 lingură zahăr

2 ouă

100 g supă de oase

-Carnea se taie bucăți mici și se rumenește în ulei, se stinge cu supa de oase și se fierbe cam trei sferturi de ceas.

-Cartofii se curăță, se taie bucăți și se fierb, cașcavalul se curăță de coajă și se rade, pasta de roșii se diluează cu puțină apă fierbinte

-Se adaugă la carne pasta de roșii, zahăr, piper, sare și se fierb împreună, să scadă cât s-o putea, apoi se lasă să se răcescă

-În 2 linguri de unt încălzit se adaugă făină desfăcută în lapte rece, se dă în clocot câteva minute, amestecând continuu

-Sosul ciulamalesc se răcește puțin, apoi se adaugă treptat ouăle și cartofii, menta tocată mărunt și, în sfârșit, se răstoarnă peste carne, amestecând ușor

-Ciudățenia obținută se așează într-o tavă unsă cu unt și așternută  cu pesmet

-Deasupra se presară cașcaval ras și se dă la cuptor, foc mărunt, circa 1 jumătate de oră.

Poftă bună!

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.