Dacă vreți să aveți de Paști o altfel de friptură de miel decât cea obișnuită vă recomandăm rețeta lui Radu Anton Roman. O rețetă poezie așa cum ne-a obișnuit dealungul anilor Radu Anton Roman.
MIEL CU CARTOFI LA CUPTOR
Sub numele ăsta de cantină- sărbătorind neutru “Unu mai e sărbătoare pentru clasa muncitoare”, ziua lui nea Costică de la garaj, dar și Paștile cadrelor TESA-administartiv- se asecunde un fel de ciulama mai subțire plus o nimica toată,câțiva cartofi, ceva miel, o fărâmă de cașcaval, pesmet, zahăr, roșii, mentă și restul universului (culinar).
1 kg carne de miel
3 linguri unt
1 felioară de cașcaval
1 lingură pesmet
piper, sare, mentă
1 pahar făină
1 ceșcă lapte
100 g pastă de roșii
1 kg cartofi
1 pahar ulei
1 lingură zahăr
2 ouă
100 g supă de oase
-Carnea se taie bucăți mici și se rumenește în ulei, se stinge cu supa de oase și se fierbe cam trei sferturi de ceas.
-Cartofii se curăță, se taie bucăți și se fierb, cașcavalul se curăță de coajă și se rade, pasta de roșii se diluează cu puțină apă fierbinte
-Se adaugă la carne pasta de roșii, zahăr, piper, sare și se fierb împreună, să scadă cât s-o putea, apoi se lasă să se răcescă
-În 2 linguri de unt încălzit se adaugă făină desfăcută în lapte rece, se dă în clocot câteva minute, amestecând continuu
-Sosul ciulamalesc se răcește puțin, apoi se adaugă treptat ouăle și cartofii, menta tocată mărunt și, în sfârșit, se răstoarnă peste carne, amestecând ușor
-Ciudățenia obținută se așează într-o tavă unsă cu unt și așternută cu pesmet
-Deasupra se presară cașcaval ras și se dă la cuptor, foc mărunt, circa 1 jumătate de oră.
Poftă bună!