Home Actualitate Soțul proaspetei ministre a Muncii, petrecere cu Adrian Năstase și Ilie Sârbu/ Invitat special chiar Simina Bucura Oprescu

Soțul proaspetei ministre a Muncii, petrecere cu Adrian Năstase și Ilie Sârbu/ Invitat special chiar Simina Bucura Oprescu

by Ana Barb

Mare petrecere mare la Muzeul Goleşti în urmă cu exact o lună, cu 2500 de invitați, după cum susțin surse locale.  În Argeș a avut loc pe 17 iunie Congresul Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România, eveniment organizat de AGVPS Argeș, asociaţie condusă de Mihail Oprescu, soțul proaspetei ministre a Muncii. Printre invitații de seamă au fost fostul prim-ministru Adrian Năstase, socrul fostului premier Victor Ponta, Ilie Sârbu, alături de sute de membri PSD și PNL. Invitat de seamă, așa cum anunță presa locală din Argeș, însăși actuala ministră a Muncii. În total, spun surse care au participat la petrecerea de după discursuri, vreo 2500 de persoane, Unde au încăput atâția e greu de spus, câte mașini, limuzine au trebuit să transporte ditamai demnitarii este iar greu de imaginat.

Cert este că „Argeșul a fost reprezentat și de Simona Bucura Oprescu, președintele Comisiei de amenajare a teritoriului din Camera Deputaților”, cum a prezentat presa locală această știre.  Dovada stă într-o fotografie postată de Adrian Năstase pe blogul său, unde Simona Bucura Oprescu este în centrul unui grup de vânători.

De la Adrian Năstase aflăm că au participat 700 de vânători și pescari, dar și că după discursuri a urmat o masă festivă. Ce feluri de mâncare și câtă băutură a curs la această masă festivă nu se știe în acest moment.

„Stiati că in 1923, prin decret regal, a fost infiintată Asociatia vânătorilor din România? Incă din secolul 19, existau diverse cluburi de vânătoare dar, oficial, asociatia a fost creată in 1923, in acelasi an in care a fost adoptată si Constitutia României Mari. Iată deci că s-au implinit, anul acesta, 100 de ani de la crearea sa, eveniment marcat printr-un congres extraordinar al AGVPS, la Pitesti.

Au participat aproximativ 700 de vânători si pescari. S-au prezentat diverse rapoarte, dar si unele obiective prioritare ale asociatiei. De asemenea, s-a acordat titlul de „membru de onoare al AGVPS”.

In mod evident, s-a discutat si despre problemele generate de cresterea populatiei de ursi in tara noastră, precum si de cooperarea cu CIC (Consiliul international al vânătorii).

In final, s-a organizat o masă festivă la Muzeul Satului Golesti, cu ocazia festivalului vânătorilor si pescarilor argeseni”, a scris Adrian Năstase pe blogul lui.

Cu această ocazie, la Muzeul Golești au fost demonstrații cu șoimi și câini de vânătoare. Pe vremuri, unele localități din nordul judeţuluierau scutite de taxe fiindcă ofereau Curții Țării Românești vânat obținut cu ajutorul șoimilor de vânătoare, au anunțat organizatorii.

Foto – Blog Adrian Nastase

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.