Prin prezentul comunicat, in calitate de senator PNL si membru al Comisiei pentru Cultura si Media, ii solicit doamnei Laura Georgescu, din respect pentru institutia pe care a reprezentat-o pana in acest moment, sa-si prezinte demisia. Membrii CNA urmand, conform legii, sa aleaga, din randul lor, persoana cea mai potrivita pentru functia de presedinte.

Sunt silit sa fac precizarea ca, inainte de incheierea sesiunii parlamentare, cu o saptamana mai devreme, am solicitat, impreuna cu alti colegi, Comisiei pentru Cultura si Media sa convoace pe toti membrii Consiliului National al Audiovizualului, pentru a analiza situatia acestei institutii care, la acea data, devenise deja exploziva. Practic, doamna Laura Georgescu blocase, in mod violent, posibilitatea ca sedintele sa fie, conform legii, publice si fusese reclamata, in acest sens, la comisiile de specialitate, de doi dintre membrii. Presedintele Comisiei din Senat, senatorul PSD Georgica Severin, a acceptat cu greu aceasta propunere, la randul sau aratand ca data cea mai potrivita ar fi ziua de doi sau trei iunie, cand Parlamentul urma sa se intruneasca in sesiune extraordinara. Apoi, a votat impotriva propriei sale propuneri, dand tonul, in acest sens, si majoritatii PSD din Comisie. La acea data inca nu aparusera inregistrarile, cu adevarat explozive, vizand comportamentul deplorabil al doamnei Laura Georgescu in dialog cu un grup de copii, in cadrul programului “Scoala altfel”. Si nu aparusera nici urmatoarele inregistrari din care reiese, nici mai mult, nici mai putin, ca CNA, prin intermediul doamnei Laura Georgescu, s-a pus practic in slujba unor televiziunii, executand solicitari ale unor oameni politici si, in acelasi timp, in mod explicit, vorbind despre santaj, Laura Georgescu a pretins si a obtinut aparatura electronica.

Este o situatie deosebit de grava care a compromis, in buna masura, reputatia unui institutii importante a statului de drept si pune intr-o lumina neplacuta Guvernul Victor Ponta, care se face responsabil de sustinerea pentru aceasta functie a doamnei Laura Georgescu, precum si membri marcanti ai PSD, un exemplu fiind chiar senatorul Georgica Severin, presedintele Comisiei pentru Cultura si Media.

Fac precizarea ca am pregatit proiectul unei noi legi a audiovizualului, dupa ce am organizat, in prealabil, cinci dezbateri pe aceasta tema, in cinci regiuni diferite ale tarii, la care au participat sute de specialisti, de oameni politici si reprezentanti ai societatii civile. Acest nou act normativ va racorda audiovizualul romanesc la legislatia la zi din Uniunea Europeana si, in acelasi timp, va asigura democratizarea institutiei, astfel incat sa nu mai fie posibil, in viitor, un blocaj in ceea ce priveste demiterea unui presedinte ori a unui membru, care se face vinovat de alte fapte grave decat cele de natura penala ori cele care tin de integritate. Acest nou act normativ urmeaza sa intre in circuitul legislativ odata cu debutul unei noi sesiuni parlamentare. Ii rog, pe aceasta cale, pe toti parlamentarii care doresc sa aiba in acest sens initiativa, sa studieze, in prealabil, proiectul de act normativ pe care l-am elaborat, pentru a nu bulversa procesul legislativ in acest domeniu.

Inchei acest demers politic rugand-o insistent pe doamna Laura Georgescu sa demisioneze, pentru a nu crea o situatie de blocaj, intr-un an electoral, in interiorul CNA.

 

SENATOR

SORIN ROSCA STANESCU

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.