Decesul petrecut in conditii tragice al lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, pune capacul deasupra oalei cu presiune. Nu vom mai afla cine au fost cei care l-au inventat si l-au utilizat pe post de sageata. Nici cine a beneficiat de grosul castigurilor ilegale Hexi Pharma, inregistrate in nu mai putin de 12.000 de contracte cu statul. Unde au ajuns banii scosi peste granita? Este una dintre cele mai convenabile morti.

Deputatul Sebastian Ghita, membru al Comisiei de supraveghere a activitatii SRI, s-a angajat sa depuna toate diligentele necesare pentru a afla, in mod oficial, cum a decurs filajul patronului de la Hexi Pharma. Cum s-a vazut acest straniu accident prin ochii filorilor. Dar de unde stie acest membru al Comisie de supraveghere SRI ca de filaj s-a ocupat aceasta instituie si nu alta? Aflasem parca, in urma deciziei Curtii Constitutionale, ca de asemenea act de supravegere urmau sa raspunda procurorii, utilizand alte servicii decat cele asigurate de SRI. Pe de alta parte, daca cineva a defectat sistemul de franare al autoturismului, la filaj nu se poate descoperi nimic in acest sens. Va fi, cel mult, o imagine in care masina a luat-o, pe neasteptate, razna.

Ipoteza sinuciderii este cea mai convenabila. Partenerii sai, cei din umbra, se spala in felul acesta pe maini, fara ca nimeni sa mai faca sapaturi pentru a ajunge vreodata la ei. Daca este real ca Hexi Pharma a functionat ca o societate acoperita SRI, si acest dosar se inchide. Instantaneu.

Cu totul altfel ar sta, insa, lucrurile, daca o ancheta profesionista ar exploata scenariul asasinarii lui Dan Condrea. Al eliminarii acestuia. Atunci ar putea fi facute cercetari. Ar putea fi identificate conexiunile constante ale lui Condrea pe parcursul ultimilor 20 de ani. Ar putea fi luata urma banilor. Si, in final, ar putea fi chiar recuperata o parte din prejudiciu.

Sunt argumente plauzibile, pentru inceput, care sustin ambele ipoteze. Asasinat sau sinucidere. In ceea ce priveste sinuciderea insa, este extrem de greu de presupus ca un parinte care goneste pentru a-si recupera fata de la fosta sotie, stiind ca este asteptat in acest scop de o copila de numai zece ani, decide sa-i provoace un soc psihologic urias si iremediabil, sinucigandu-se in drum spre ea. Si probabil fosta sotie stie ce spune atunci cand afirma ca  Dan Condrea nu era omul care sa se sinucida.

Sursa- corectnews.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.