Home Actualitate ULTIMA ORĂ. Traian Băsescu: Componenta militară de la Deveselu e funcțională de anul trecut, de la summitul NATO

ULTIMA ORĂ. Traian Băsescu: Componenta militară de la Deveselu e funcțională de anul trecut, de la summitul NATO

by S. C.

Traian Băsescu a declarat la B1tv  că scutul anti-rachetă de la Deveselu e funcțional încă de acum un an, numai că baza nu era dotată cu rachete. De la finele acestui an, la Deveselu vor ajunge și rachetele.

”România putea fi oricând ținta unor lovituri aeriene ale Rusiei într-un teoretic război. Nu a venit generalul Oprea cu scutul anti-rachetă în valiză, din SUA. De când a fost semnat contractul se știa că va fi operațional la sfârșitul lui 2015. El are o componentă în Turcia, care e funcțional, mai e una în Spania, pentru marină, a treia e Deveselu, iar a patra o să fie în Polonia.

Componenta militară de la Deveselu e funcțională de anul trecut, de la summitul NATO. Ea e substituită de rachetele aflate la bordul navelor americane aflate în Mediterana de Este și, uneori, în Marea Neagră până la dotarea cu rachete a bazei de la Deveselu. România a fost mereu o țintă a Rusiei. Apariția scutului de la Deveselu nu a ridicat riscul de a deveni țintă, ci l-a scăzut.”, a spus Traian Băsescu la B1 TV.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.