Home Lifestyle Skiathos, o insulă din Grecia situată în Marea Egee, invadată de pirați, Imperiile Roman și Otoman, o destinație pentru această vară

Skiathos, o insulă din Grecia situată în Marea Egee, invadată de pirați, Imperiile Roman și Otoman, o destinație pentru această vară

by Ana Barb

Skiathos este o insulă din Grecia situată în Marea Egee, care face parte din arhipelagul Sporadelor de Nord. Istoria insulei începe în antichitate, când era cunoscută sub numele de Sciathos și era locuită de triburi grecești. În perioada bizantină, insula a fost cucerită de către Imperiul Roman de Răsărit și a fost inclusă în temelia Bizanțului de la Salonic.

În perioada medievală, Skiathos a fost invadată de mai multe ori de către pirati și a fost controlată de diverse puteri, inclusiv de Veneția, Imperiul Otoman și Imperiul Britanic. În secolul al XIX-lea, insula a devenit parte a Greciei independente și a fost integrată în noul stat elen.

În secolul al XX-lea, insula a devenit un loc de vacanță popular pentru turiștii greci și internaționali, datorită plajelor sale frumoase și a peisajelor naturale pitorești.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, insula a fost ocupată de forțele germane, iar mulți locuitori au suferit de foame și de alte privațiuni.

În prezent, Skiathos este o destinație turistică populară pentru turiștii din întreaga lume, cu multe hoteluri și resorturi, precum și cu o gamă variată de activități, cum ar fi scufundări, windsurfing, plimbări cu barca și excursii în natură.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.