Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a oferit sambata, o informatie neasteptata despre procesul de evacuare a romanilor din zonele de conflict. Conform sefului diplomatiei, ministerul pe care il conduce a epuizat fondul destinat aducerii in tara a romanilor din Fasia Gaza. In plus, ministrul afirma ca exista in continuare cereri de repatriere si spera ca Ministerul de Finante condus de Ioana Petrescu sa acorde sprijinul financiar necesar continuarii procedurii de evacuare a romanilor din zona afectata de conflictul militar.

„Voi solicita la rectificarea bugetara ca guvernul sa ofere mai multi bani. Operatiunea de evacuare (a romanilor din Fasia Gaza – n.red.) s-a facut din bugetul MAE. Si nu mai avem. Am epuizat fondul de urgenta. Sper ca Ministrul Finantelor sa inteleaga sa ne sprijine. Sunt convins ca asa va fi (…) Am trimis colegi din echipe mobile consulare care sunt prezenti in Iordania si Israel. Sunt in permanent contact cu cetatenii romani de la fata locului. Exista noi solicitari de repatriere. Nu exclud ca in perioada urmatoare in functie de necesitati si posibilitati sa procedam la cel putin o noua procedura de evacuare”, a declarat Corlatean.

Ministerul roman al Afacerilor Externe a anuntat ca la inceputul saptamanii, luni, un grup format din 84 de cetateni romani si membrii familiilor lor situati in Fasia Gaza au fost repatriati.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.