Platforma informatică prin care se fac plăţile serviciilor medicale a murit din nou.

Săptămâni întregi a rămas așa. Timp în care sute de mii de pacienţi nu au avut acces la consultaţii şi la medicamente.

Dar pare că pe premierul Viorica Dăncilă și pe PSD, aflat la guvernare, nu-i interesează. Poate sănătatea nu este trecută în programul de guvernare.

Potrivit CNAS, serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă/se eliberează în regim off-line „până la remedierea indisponibilităţii PIAS”.

Platforma este însă blocată de săptămâni întregi şi mulţi medici de familie refuză să consulte pacienţi şi să elibereze reţete.Și sta de teamă că o să li se impute din nou medicamentele prescrise, așa cum s-a întâmplat deja. Sute de medici de fmilie sunt într-o situație disperată, fiiind nevoiți să dea din banii lor contravaloarea unor medicamente prescrise pacienților.

„Platforma informatică nu mai funcţionează de pe 1 iulie, dar cei de la CNAS au recunoscut asta abia joi. Şi problema este că, în unele judeţe, raportările se fac numai până pe data de 4 ale fiecărei luni şi, chiar după ce se va remedia defecţiunea, problema se va menţine. Aşa am ajuns ca în ultimele zile să ţinem pacienţii cu orele în cabinet, să-i trimitem acasă, să-i chemăm în altă zi. Aşa nu se mai poate. Şi noi stăm la 1- 2 noaptea să raportăm un serviciu, două, ca să nu le pierdem pe toate. Ajungem şi până la 5 dimineaţa, asta nu e viaţă, nu se poate aşa ceva. De la 1 iulie e jale, nu mai merge deloc”, spune preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti (AFMB), Sandra Alexiu.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.