790
Pentru că în ultimul meu articol am menționat faptul că sunt multe persoane care nu au avut încă oportunitatea să învețe să-și facă un machiaj corect și că se pot inspira din media, am zis să vă împărtășesc trucul pe care eu îl folosesc în realizarea unui machiaj de care sunt sigură ca multe fete sunt interesate: eyeliner.
De-a lungul timpului am auzit multe întrebări precum: “Cum reușești sa îți faci linia de tuș?”, “Nu reușesc sa îmi fac linia corect, cum sa procedez?”, “De ce la mine nu arată la fel ca la alte persoane?”, “Sunt sigura ca la forma ochilor mei nu pot face o linie de tuș, nu?”. Pe lângă toate aceste întrebări am auzit fete cărora li s-a spus ca pe forma ochiului lor nu li se poate face linie de tuș. Într-adevăr, la un ochi ce comisara externa (colțul ochiului) este foarte căzută și arcada mare si proeminentă, iar pleoapa mică si ascunsa, poate fi greu sa se realizeze un astfel de machiaj, dar nu in toate cazurile este imposibil. Sau in cazul unui ten matur, ce prezintă multe ridule la nivelul ochilor, la fel, poate fii discutabilă abordarea acestui tip de machiaj. Însă, țin sa menționez ca acestea sunt cazuri nu foarte des întâlnite. Așadar, va dau o veste buna dragelor, linia de eyeliner se poate face in orice circumstanța exceptând cele doua cazuri menționate mai sus, atat de un makeup artist cât și de voi personal.
Va prezint acum “rețeta” pe care eu o folosesc pentru a reuși sa realizez un eyeliner perfect și pe care dacă o urmați îndeaproape sunt sigura ca vă va iesi. Țin sa va marturisesc ca acest proces nu este deloc usor la început. Stiu sunt o persoana oribila fiindcă încep cu o astfel de “încurajare”, însă va spun asta pentru ca vreau sa fim realiști si sa nu va descurajati dacă nu va iese din prima. Trebuie sa exersați si sa încercați pana vă va ieși rezultatul dorit si sunt sigura ca prin exercițiu veți reuși.
De aceea, primul pas in realizarea liniei de eyeliner și cel mai important este: PERSEVERENTA. Următorul pas este sa identificam ce forma a ochiului avem. Forma ochilori poate fii de mai multe feluri: rotundă (proeminenți), mică (afundați), orizontală (drepți), migdalată, apropiată sau depărtată. In funcție de ce tip de ochi avem, începem sa creăm linia noastră.
Acum putem începe sa ne machiam. Ca produs, putem folosi fie un eyeliner tip stilou, unul cu pensula sau eyeliner gel pe care îl aplicam cu pensula de eyeliner. Eu folosesc unul tip gel pe care îl aplic cu pensula de eyeliner. Acum, este foarte, dar foarte, important sa ținem ochiul deschis cu privirea orientata inainte, atunci când ne realizam eyeliner-ul. Ochiul trebuie sa stea deschis pentru ca noi vrem ca linia noastră sa fie continua, nu sa aibă aspect de virgula. Dacă vom realiza linia cu ochiul închis sunt șanse foarte mari ca atunci când deschidem ochiul sa aibă acel aspect inestetic. Și de reținut este ca noi stam cu ochii deschisi atunci când facem activități sau interactionam cu persoane si pe noi atunci ne interesează sa arate bine linia de eyeliner, nu când stam cu ochii închiși. Așadar, repet, ochiul trebuie sa stea deschis cu privirea orientata inainte. Nu tragem de ochi stânga-dreapta, nu îndindem pielea intr-un mod nenatural, pentru ca din nou, in momentul in care dam drumul pieli forma eyeliner-ului nu va mai fii la fel.
Și atunci, dacă avem produsele pregătite și privirea orientata înainte începem sa realizam machiajul astfel:
Primul pas. Începem linia din colțul extern al ochiului trasând o linie ascendenta către tâmpla, exact ca in poza. Avem grija sa nu fie nici prea verticala nici prea orizontala, direcția ei trebuie sa fie in prelungirea conjuctivei (linia apei) noastre. Dacă folosesc o pensula unghiulară atunci vârful pensulei, partea cea mai ascutuita, va fi orientat in sensul opus de tragere. Dacă eu trădez linia in dreapta, vârful este orientat in partea stânga. Astfel vârful îmi va crea acea dunga subțire și foarte precisa. Acest aspect de orientare a pensulei se aplica și la pași următori.
Pasul doi. Cu ochiul deschis, trădez o linie diagonala prin care îmi unesc vârful liniei deja trasate cu partea de mijloc a ochiului. Mie personal îmi place sa îmi fac eyeliner-ul doar de la jumătatea ochiului in exterior, am sentimentul ca îmi alungeste ochiul mai mult decât dacă as face o conturare completa a ochiului și scap și de grija ca as putea sa ii accentuez rotunjimea lui in cazul in care îngroși prea tare linia de la baza genelor.
Pasul trei. De regula, in cazul unui pliu căzut, cum îl am și eu, a se opserva in poza, in momentul in care închidem ochiul rămânea un spațiu intrerupt al liniei trasate anterior. Avem grija sa unim aceasta linie, însă voi trage linie exact paralel cu prima linie pe care am făcut-o. Chiar dacă va avea aspect de aripa, nu este nicio problema. Pentru persoanele cu un astfel de tip de ochi, forma lui va arată așa, pentru ca atunci când deschidem ochiul el sa fie continuu si așa scăpăm de aspectul de virgula. Apoi umplem golul cu tuș. Dacă nu este cazul de un pliu căzut și linia este continua din prima, doar umplem golul cu tuș.
Pasul patru. Avem grija la finisaje. El trebuie sa arate perfect, atunci am grija sa trag puțin de varful lui, foarte ușor și fără mult produs pe pensula ca sa creez un efect de blur. Același lucru fac și in capătul celălat, am grija sa prelungesc cât mai subțire și pierdut linia in gene.
Rezultatul final. Nu uit sa îmi conturez și semiconjunctiva (partea imediat de sub gene) pentru ca sa nu se vadă inestetic spatile albe rămase între gene. Uniformizat cu negru peste tot, pana in colțul intern, dar am grija sa fie in interiorul ochiului, rețineți, nu deasupra. Îmi pot face și prelungire in colțul intern dacă doresc un acent mai puternic.
Și gata, acesta este eyeliner-ul. Nu uitați, nu este o regula sa va iasă din prima, așa ca perseverati și prin exercitiu veți reuși sa realizați eyeliner-ul perfect.
NR. Alexxandra este make-up artist de 6 ani, este pasionată să fie în pas cu trendurile și să scrie despre orice idee, pe care o întâlnește.