Home Lifestyle Sfaturile Alexandrei: Cum putem identifica fiecare tip de ten în parte? 

Sfaturile Alexandrei: Cum putem identifica fiecare tip de ten în parte? 

by Alexandra Vulpe
M-am trezit azi dimineață și în timp ce încercam să-mi fac un ceai, verificam ultimul articol pentru a-l trimite și mi-am dat seama cât de zapacită sunt. V-am vorbit despre cum să ne identificăm nuanța fondului de ten, dar am uitat să menționez și ce tip de fond de ten ar trebui să alegeți, potrivit nevoilor tenului vostru.
Stiu ca poate sunt persoane care nu reușesc să își aleagă fondul de ten în mod corect sau poate că nici nu dau importantă. Contează sa alegem fondul de ten potrivit, pentru ca în acest fel va arăta bine și plăcut pe ten și pe lângă asta îi va spori și rezistența. 

Există multe tipuri de fond de ten – matefiant, semi-mat sau hidratant. Poate să fie cu acoperire mai lejeră sau cu acoperire mai mare. Dar cum știm care este cel potrivit pentru noi ?

În primul rând trebuie să cunoaștem tipurile de ten și cum se pot identifica. Cunoașterea acestui lucru este esențială, în primul rând pentru a ști ce produse de îngrijire să folosim în rutina noastră și în al doilea rând pentru alegerea corectă a produselor cosmetice (fond de ten, primer, pudra).

În funcție de oferta de produse de pe piață s-au stabilit trei tipuri de ten:

– ten uscat/sensibil
– ten normal/mixt
– ten gras.
Stabilirea tipului de ten se face în funcție de anumiți factori cum ar fi:
1. Hidratare (continutul de apa care da comfort si elasticitate pielii)
2. Grasime (continutul de lipide care da suplete si catifelare pielii)
3. Nivel de sensibilitate (predispozitia spre iritatii sau inrosire a tenului)

Cum putem identifica fiecare tip de ten în parte?

Tenul uscat/ sensibil are un nivel scazut de hidratare. Pielea se escuameaza des, lipseste confortul si elasticitatea ei, porii sunt invizibili, are o tendinta marita de înrosire și iritare și prezenta linii fine.
Tenul normal/mixt are imperfectiuni putine sau inexistente,  nivel de hidratare buna, pori putin vizibili, sensibilitate redusa,  putin gras pe anumite zone (zona T –frunte, nas barbie), specific persoanelor tinere. De asemenea, rar, dar se întâmpla ca persoanele sa nu se confrunte cu nici una dintre problemele de mai sus, tenul fiind perfect normal.
Tenul gras prezintă o piele groasa si lucioasa, pori dilatati și  imperfectiuni ca puncte negre și coșuri.
Bineînțeles, să fiți atente că vorbim de o constantă. Tenul trebuie să aibă aceste simptome o perioadă îndelungată de tip și abia atunci putem trage concluzia că el se încadrează într-una dintre categoriile menționate. Totodată, din cauza schimbărilor de vreme, dieta sau schimbările hormonale, ori înaintarea în vârsta, starea tenului nostru poate oscila. O persoană la pubertate poate avea un ten mixt și ulterior să se transforme într-unul uscat. Sau anumite tratamente ori alimentație să ne schimbe tenul dintr-unul perfect normal, într-un ten gras cu problemele acneice. Trebuie să țineti cont de aceste schimbări. Odată la ceva timp, recomand să se facă o autoanaliza a tenului pentru a vedea daca tenul se modifica. Atunci avem grija sa schimbam si noi produsele dacă tenul a sufierit modificări.
NR. Alexxandra este make-up artist de 6 ani, este pasionată să fie în pas cu trendurile și să scrie despre orice idee, pe care o întâlnește. 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.