Home Lifestyle Sfaturi de la Alexandra, beauty advisor-ul tău! Machiajul vedetelor de la Oscar

Sfaturi de la Alexandra, beauty advisor-ul tău! Machiajul vedetelor de la Oscar

by Alexandra Vulpe

Mi s-a întâmplat sa remarc anumite domnișoare sau doamne , la diverse evenimente, cu un machiaj care sa nu le pună cu adevărat in valoare, ca sa spunem așa. Întorceam privirea și vedeam sprâncene mult prea conturate sau prea intense comparativ cu parul. Poate o culoare prea intensa la ochi sau nefinisată corespunzător. Sau o linie de eyeliner care sa nu pună in evidentă trăsătura ochilor așa cum trebuie. Ori doamne care refuza sa se machieze pentru ca se considera prea în etate pentru a mai putea purta machiaj.

Bineînțeles, sunt conștientă că nu toată lumea știe să machieze sau nu au avut încă oportunitatea să învețe cum să se machieze corect. Totuși, avem opțiunea de a ne inspira din social media.

De exemplu, zilele trecute a fost evenimentul mult așteptat al galei Oscar 2023. Un moment bun sa vânezi noi idei despre cum ai putea sa îți îmbunătățești Look-ul și nu oricum ci ca al unei Celebrități. Bineînteles vă încurajez să vă păstrați și nota personală, evident, însă puțină inspirație nu strică. Iată câteva lookuri ce mie mi-au atras atenția la această gală, sper să vă inspire și pe voi.

Gala Oscar, machiaje simple, naturale

Majoritatea actrițelor/ cântărețelor de la acest eveniment au abordat machiaje simple, naturale. Cu accente pe diverse trăsături cum ar fi ochii sau buzele sau au ales sa aibă un ten luminos și radiant. De exemplu, celebra cântăreața Rihanna a ales să poarte un machiaj simplu, dar senzual. Un clasic ăn lumea machiajului, adica simplul eyeliner cu buze roșii. Sunt de părere ca acest timp de machiaj va rămâne întodeauna de o senzualitate aparte. Îți oferă un accent sexy și senzual, grație buzelor roșii, care cu greu nu vor fi remarcate. Cu un astfel de machiaj nu ai cum să nu atragi atenția în jurul tău.

Foto- Rihanna, captură foto Gala Oscar

Totodată, un alt machiaj simplu dar cu un impact vizual l-au avut și actrițele Carla Delevingne, Florence Pugh și Emily Blunt. Fardurile naturale roze, mov și beige duc machiajul într-o zonă romantică, suavă, acompaniate perfect de nuanta neutră și naturală a buzelor. Rujurile pot fi mate, dar și lucioase, acest aspect creând volumetrie buzelor și făcându-le mai cărnoase. Tușa de accent de la baza genelor oferă profunzime ochilor, astfel îi scoatem în evidență și oferim densitate genelor. Și, de asemenea, se poate opta pentru un ten ca cel al lui Emily Blunt, radiant și luminos, ce denotă vigurozitate și evervescenta tenului, arătând mai sănătos. Acest tip de machiaj luminos al tenului poate fi folosit de persoanele care nu preferă pudra sau tenul cu aspect uscăcios.

Foto- Emily Blunt, captură video Gala Oscar

La acest eveniment a participat și celebra actriță Jamie Lee Curtis, ce are frumoasa vârsta de 64 ani. Ea nu a ales să nu se machieze deloc, din contra, chiar a ales un machiaj îndrăzneț. A pus accentul doar pe ochi, având un contur subtil cu negru și nuanțe neutre naturale. Pentru ca accentul este pe ochi, buzele au doar un balsam de buze sau luciu transparent, lăsând în continuare ochii în mijlocul atenției. Acest machiaj poate fi o idee pentru doamnele care nu au avut curajul încă să încerce un machiaj de eveniment. Bineînțeles, el poate fi modificat în funcție de necesitățile fiecărei femei. Putem diminua accentul ochilor și să evidențiem buzele sau să accentuăm pomeniții cu un blush cremos.

Nu trebuie să renunțăm la machiaj odată cu înaintarea în vârsta ci trebuie doar să îl adaptăm nevoilor noastre din acel moment.

Foto- Jamie Lee Curtis, captură foto Gala Oscar

Cine își dorește un machiaj mai îndrăzneț ? Lady Gaga a ales să poarte un machiaj intens, dar nu exagerat. A transformat machiajul clasic retro (buze roșii și eyeliner), într-unul ceva mai îndrăzneț. S-a folosit un fard mai intens pe pleoape, linia de eyeliner a fost difuzată, creând un efect de smokey eye și s-a conturat si conjunctiva ochilor. Buzele roșii, evident, completând întregul Look al vedetei. O idee îndrăzneață de machiaj ce poate fii abordată de doamnele sau domnișoarele ce își doresc ceva mai intens.

Social media este o platforma care ne oferă permanent inspirație în orice domeniu. Așa că doamnelor, vă invit să o exploatați cât mai mult posibil. Oferiți-vă puțin timp pentru voi, un moment de relaxare, din care să vă inspirați.

NR. Alexxandra este make-up artist de 6 ani, este pasionată să fie în pas cu trendurile și să scrie despre orice idee, pe care o întâlnește. 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.