Anul de graţie 2015 va înregistra, probabil, pentru Râmnicu Vâlcea, pe lângă multe alte premiere nedorite, încă una, care ne va face de râsul întregii ţări, şi nu numai. Prin bunăvoinţa consilierilor municipali liberali, cărora li s-au alăturat câţiva independenţi şi un conservator, ne-am putea trezi, pentru prima oară în ultimii 17 ani, că nu putem sărbători Ziua Imnului Naţional la data de 29 iulie. Cu un cinism care te face să te întrebi dacă oamenii ăştia mai au ceva sfânt în ei, consilierii liberali au refuzat să voteze bugetul necesar organizării acestei importante sărbători, intrată în tradiţia oraşului. Din acest motiv, primăria nu poate pune la punct detaliile legate de organizare. Nu pot fi contractate spectacole, nu se poate discuta cu artiştii, nu se poate face nimic. Oricum, fără festivalul de teatru al Teatrului Ariel, Ziua Imnului ar fi fost o umbră palidă a ediţiilor din anii precedenţi.
În paranteză fie spus, decalarea festivalului în toamnă a fost cauzată tot de consilierii PNL, care nu au vrut să voteze bugetul. Oameni de caracter, nu altceva!

Pentru că tot nu mai este timp să ne ocupăm de Ziua Imnului, le propunem liberalilor să o mute în august sau, de ce nu, în toamnă, o dată cu festivalul Ariel. Cu ocazia aceasta, am putea intra şi în Cartea Recordurilor. Mă îndoiesc că, în vreun alt colţ al lumii, a mai îndrăznit cineva să mute în calendar o sărbătoare, doar pentru că nu se potriveşte cu interesele lui electorale. De altfel, dacă ne gândim mai bine, nici n-ar fi aşa rău. Toamna este mai răcoare, cad frunzele, ziua e mai scurtă. Dacă vrei, găseşti uşor avantaje. Doar nu o să ne luăm la ceartă de la data la care sărbătorim Ziua Imnului, domnule deputat liberal Cristian Buican, nu-i aşa? Ce, nu mai sunt zile?

Pe acelaşi model, liberalii vâlceni pot veni cu idei la discreţie. În funcţie de calendarul lor politic, îl pot modifica pe cel care cuprinde principalele sărbători ale creştinătăţii. Mai direct spus, i-ar putea cere dispensă episcopului Varsanufie pentru a-i lăsa să mute Paştele şi Crăciunul după bunul lor plac. Dacă fostul preşedinte al Venezuelei, Hugo Chavez a reuşit să scurteze ziua cu o oră, ditamai liberalii n-or fi în stare să modifice după bunul plac un biet calendar ortodox? Ia gândiţi-vă, domnule Buican, nu ar fi frumos ca, în 2016, să pice Paştele în aceeaşi zi cu alegerile locale? Sau Crăciunul cu parlamentarele, astfel încât să nu vă iasă vorbe că le daţi alegătorilor pomeni electorale, ci doar cadouri? Cine nu crede în Moş Crăciun, mai ales că este îmbrăcat în roşu, ar putea să creadă, eventual, în Moş Buican.

Nu există scuză acceptabilă pentru ceea ce fac aceşti consilieri municipali, trimişi în Consiliul Local pentru a apăra interesele cetăţenilor. Bătaie de joc este prea puţin spus despre un act de inconştienţă absolută. Să nu votezi 18 proiecte de hotărâre, dintre care multe de mare importanţă pentru municipiu, depăşeşte puterea de înţelegere a oricărui om dotat cu bun simţ. Iată, simpla dorinţă de răzbunare duce la abuzuri oribile, care ne arată adevărata faţă a incompetenţilor şi iresponsabililor trimişi în Consiliul Local, să ne apere interesele. Oamenii aceştia sunt atât de paraleli cu interesul general, încât par veniţi de pe altă planetă. Numai uitându-te la ei, în timp ce joacă un circ jenant, doar ca să-l pună la punct pe adversarul lor politic, Gigi Matei, îţi vine să-i iei de urechi şi să-i arunci în stradă, în anonimitatea din care vin.

Atâta timp cât nişte şmecheri au de câştigat din povestea asta cretină, aceşti consilieri ai ruşinii nu se vor opri. Îşi vor continua sceneta de prost gust, o vor duce până la absurd şi vor rânji la camere, spunând că ei sunt majoritari, şi au voie să facă orice. Aşa le-a spus lor unul care vrea din nou primar, după ce a fost de două ori condamnat pentru corupţie!

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.