Sever Voinescu, Academia Caţavencu, nr. 1, 7 – 13 ianuarie 2009:. Primele zile în Parlament m-au revoltat pur şi simplu. Am găsit un sistem anume alcătuit pentru lene şi mică ciupeală. Nu va rămâne aşa. Am să mă ocup personal de asta”

Si s-a ocupat! A transformat PERSONAL mica ciupeala intr-o frauda de proportii, un atac fara precedent la adresa democratiei. De ce spun asta? Pe inregistrarea oficiala a Camerei Deputatilor se vede clar cum Sever Voinescu e cel care ii sopteste Robertei Anastase ce sa spuna, se apleaca catre ea, o sustine, ea fiind o simpla trompeta care suna fals, tremurat, gajait.

Acum, sa privim putin in urma. Prin impunerea Robertei Anastase ca presedinta a Camerei Deputatilor, si a lui Sever Voinescu ca secretar in Biroul Permanent, Traian Basescu a dat de la bun inceput o palma parlamentarismului. Si nu numai pentru ca si-a postat oamenii fideli in aceste functii, ca sa controleze o Camera a Parlamentului, ci pentru ca in nicio tara democrata din lume nu ajung pe aceste scaune, direct, doi oameni de-abia intrati in Parlament, unul dintre ei de cateva zile aterizat in politica. Dupa cum stim, Voinescu a fost de altfel si respins la prima candidatura pe postul de secretar, chiar de catre colegii lui mai varstnici. O respingere naturala, atata timp cat candidatura lui nu respecta cutumele si regulile care impun o persoana, in functie de experienta, pe un post cu raspundere.

Nu mai explic de ce un tanar intrat in Parlament nu are cum sa ocupe un loc atat de important. E logic ca in primii ani de mandat trebuie sa te acomodezi, sa inveti, asa cum orice absolvent, angajat intr-o firma serioasa, nu poate ocupa din start functia de director general. E absurd.

Ceea ce s-a intamplat atunci, prin umilirea parlamentarilor cu experienta, e o lovitura mult mai dura data democratiei, decat palma data copilului in campania electorala din 2004, sau cea data avocatului Chitic in parcare la Ciresica. Si s-a trecut foarte usor peste lucrul asta. Stiu, traim intr-un regim in care aceste chestiuni par deja normale. Vorba… poporului: Caligula Imperator si-a facut calul senator/ Basescu, si mai sinistru, si-a facut curva ministru.

Revenind insa la recenta frauda din Parlament: e cazul sa ne mobilizam sa spunem STOP acestor practici. Sever Voinescu si Roberta Anastase ar trebui sa isi dea imediat demisia. Cum nu o vor face, opozitia ar trebui sa ceara asta pe toate caile. In numele democratiei! Pe Sever Voinescu l-am vazut carand urnele de la sala de plen. S-a intamplat si la ultima motiune. Daca omul asta numara voturile precum Pristanda steagurile, ar putea sa ascunda si bile prin maneci ca Iosefini. Si nu glumesc. Portocaliii sunt in stare de ab-so-lut orice.

Acest https://lilick-auftakt.blogspot.com/

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.