Vicepreşedintele Comisiei de control SIE, senatorul PSD Ilie Sârbu, a declarat, miercuri, că directorului Teodor Meleşcanu a transmis comisiei parlamentare  un document prin care sustine ca niciun candidat la prezidenţiale din acest an nu este ofiţer sub acoperire al institutiei. De asemenea, conform aceluiasi document, niciun ministru sau parlamentar nu ar avea si calitatea de acoperit al Serviciului de Informatii Externe, sustine Sarbu.

”A avut loc şedina Comisiei de control şi supraveghere a SIE. Am primit un material din partea serviciului semnat de ministrul Meleşcanu prin care ni se comunică că nu există niciun fel de situaţie în care un candidat, ministru, parlamentar să fie ofiţer acoperit”, a declarat senatorul PSD Ilie Sârbu.

Cu toate acestea, conform legislatiei in vigoare, niciun angajat al serviciilor de informatie, interne sau externe, nu poate detine calitatea de demnitar, astfel incat documentul invocat de senatorul social-democrat nu reprezinta decat un raspuns formal in acord cu legea romaneasca. O altfel de raspuns din partea directorului SIE ar fi confirmat incalcarea legii de catre serviciile de informartii prin folosirea ofiterilor sub acoperire in institutiile politice ale statului.

loading...

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.