Sebastian Ghiță a fost prins joi noapte, în jurul orei 23.50. El și fratele său au fost văzuți pe aceeași stradă. Când polițiștii sârbi le-au cerut actele, Ghiță a prezentat acte false și a pretins că e sloven, deși vorbea doar engleza. În plus, el a negat că se numește Sebastian Ghiță, informează PRO TV. Afaceristul era însoțit de fratele său, care este și el în atenția autorităților.

Inspectoratul General al Poliției Române a confirmat prinderea lui Sebastian Ghiță la Belgrad care s-a produs în urma colaborării dintre polițiștii mai multor țări din Uniunea Europeană. „În cursul acestei nopți a fost reținut inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian. În momentul depistării, acesta a prezentat documente false care aparțin unei țări din Uniunea Europeană.”, a declarat purtătoarea de cuvânt a IGPR, Ramona Dabija la Realitatea TV.

Carmen Dan, Ministrul de Interne, a declarat că Sebastian Ghiță a fost prins de către polițiștii sârbi, în baza informațiilor primite de la Poliția Română. Totuși, aceasta a refuzat să răspundă tranșant dacă patru luni i se pare un timp rezonabil pentru prinderea unui fugar.

Se pare că cel urmărit a fost fratele lui Ghiţă, care iniţial s-a aflat la Istanbul, după care a plecat către Serbia. Ghiță avea permis de conducere şi buletin sloven şi a fost dus la un birou de poliţie din Belgrad, precizează news.ro, care citează surse judiciare.

Ghiță s-a legitimat cu un pașaport sloven. O instanță din Serbia urmează să decidă extrădarea lui.

El va fi adus în România în urma unei negocieri, dat fiind că autoritățile române și cele sârbe nu au un acord clar de extrădare. De acest proces se va ocupa Ministerul Justiției.

Polițiștii români au colaborat cu polițiști din alte state în acest caz. Acum, aceștia lucrează cu cei sârbi pentru procedurile legale în astfel de situații, a precizat, pentru Digi24, Ramona Dabija, purtător de cuvânt IGPR.

 

loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.