Home MediaMedia Scenariștii la Hollywood intră în grevă: Aceștia vor salarii mai mari și reguli contra inteligenței artificiale

Scenariștii la Hollywood intră în grevă: Aceștia vor salarii mai mari și reguli contra inteligenței artificiale

by Oana Stănciulescu

Scenariștii de film și televiziune de la Hollywood anunță că vor intra în grevă începând de marți, soliciând salarii mai mari, dar și limitarea folosirii inteligenței artificiale. În acest moment industria de divertisment se confruntă cu schimbări radicale declanșate de expansiunea globală a televiziunii prin streaming, transmite CNN.

Sindicatul scriitorilor din America (Writers Guild of America – WGA) a declanșat prima sa întrerupere a lucrului din ultimii 15 ani, după ce nu a reușit să ajungă la un acord pentru salarii mai mari din partea unor studiouri precum Walt Disney și Netflix.

„Poziția lor inflexibilă în această negociere a trădat dorința de a devaloriza și mai mult profesia de scriitor”, a afirmat WGA într-o declarație.

Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP), care îi reprezintă pe Walt Disney, Netflix și alții, a declarat luni seara târziu că a oferit „creșteri generoase ale compensațiilor” în cadrul negocierilor cu WGA.

Cei 11.500 de membri ai WGA le dăduseră liderilor de sindicat puterea de a declanșa o grevă începând de marți, după expirarea actualului contract, în condițiile în care industria de divertisment se confruntă cu un context economic dificil.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.