Scandalul iscat în urma spălării cu jet de apă sub presiune a operelor lui Brâncusi – Poarta Sărutului, Aleia Scaunelor și  Masa Tăcerii – este pe cale să fie mușamalizat, se tem reprezentanții unui ONG din Tg Jiu, în urma evaluării ce urmează să fie făcută de o comisie trimisă de la București. Reprezentanții societății civile contestă conducerea comisiei stabilită de primul ministru.

Societatea civilă din Gorj reacționează printr-o scrisoare deschisă trimisă de Grupul de Acțiune în Interes Public primului ministru, Victor Ponta, parlamentar de Gorj.

Grupul atrage atenția premierului României că, dintr-o regretabilă și impardonabilă eroare, a inclus – în comisia trimisă la Tg Jiu, două persoane aflate în conflict de interese și în incompatibilitate.

Iată ce scriu reprezentanții ONG-ului din Tg Jiu în scrisoarea destinată lui Ponta:

“Radu Boroianu, ministru secretar de stat în Ministerul Culturii, care s-a antepronunțat în data de 26 octombrie a.c., la Târgu Jiu, în prezența premierului și de față cu reprezentanții mass-media, că „nu e nicio problemă” și că „așa se spală monumentele”.

Din păcate, Boroianu, care este vizat și de o anchetă penală aflată în derulare, ca urmare a agresării prin spălare cu jet de apă sub presiune a operelor din piatră, a fost numit de Victor Ponta, în mod inexplicabil, președinte al comisiei internationale.

Iulian Daniel Olteanu, “președinte director general” al întreprinderii de restaurare DUCT, care a coordonat în 2004 restaurarea superficială a Porții Sărutului, context în care începând din 2010 mai mulți specialiști au constatat că prin acoperământul monumentului se infiltra apă rezultată din precipitații. Olteanu se afla în relatii comerciale cu
structurile evaluate, indirect, de comisia internationala (Ministerul Culturii si Primaria Targu Jiu)”, se arată în scrisoarea deschisă adresată lui Ponta.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.