Maria Grapini și Cristian Preda, candidați la alegerile europarlamentare, s-au certat, în direct, la Digi 24. Unul dintre subiectele care i-a determinat pe cei doi candidați să se contrazică a fost limba română, scrie dcnews.

„Astăzi, la întâlnirea de pe stradă, singurul reproș care l-am avut apropo de ce spunea dl. Preda…”, a spus Maria Grapini.

„Pe care, doamnă, ați vrut să spuneți”, a întrerupt-o Cristian Preda. „Pe care”, a insistat el.

Maria Grapini și-a continuat discursul, fără a se lăsa perturbată.

„Calitatea limbii române practicată de dvs e o problemă”, i-a spus Cristian Preda.

„Ei, lăsați, nu mă învățați dvs limba română!”, a replicat Maria Grapini.

„Ba vă învăț, că sunt profesor”, a fost replica lui Cristian Preda.

Într-un alt moment al discuției, Cristian Preda i-a corectat Mariei Grapini pronunția. „Doamna Grapini, în primul rând v-aș ruga – am făcut și mai devreme apelul ăsta – să aveți grijă la limba română”, i-a spus Cristian Preda. „Pe doamna o cheamă Li-i-ceanu. Aurora Liiceanu. Este o importantă autoare”, a completat el. De data aceasta, Maria Grapini i-a răspuns lui Cristian Preda: „Da, domnu’ Preda, stați liniștit, că știu limba română. N-aveți altă observație decât asta? Liiceanu o cheamă, am și cărțile ei și stați liniștit, că o știu! Învățați jurnaliștii dvs. ce cărți a scris Ileana Vulpescu, că nu știau zilele trecute”. „Dna Grapini, sunt convins că ați fi fost un bun profesor de jurnalism”, a replicat Cristian Preda.

loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.