Ordonanţa de urgenţă privind salarizarea bugetarilor a fost publicată. Actul normativ aduce salarii mai mari pentru mai bine de jumătate dintre bugetari, de la 1 august.

Cel mai mic salariu va fi de 1250 de lei, pentru cei cu studii medii şi generale, iar cel mai mare de 15 mii de lei şi îi revine preşedintelui României. Creşte cu aproximativ 30% indemnizaţia parlamentarilor simpli şi ajunge la 10150 lei brut!

Potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă, raportul între salariul minim şi cel maxim în sectorul bugetar va fi de 1 la 12. Va porni de la 1250 de lei, cât va fi salariul minim de la 1 mai, şi va ajunge la 15 mii de lei pentru funcţia cu cea mai mare responsabilitate în stat. Adică pentru preşedintele României.

Patriarhul României va pleca acasă cu un venit lunar de 13.700 de lei. Atât vor încasa şi preşedintele Camerei Deputaţilor, dar şi preşedintele Senatului. Mitropoliţii, 11 la număr vor primi în jur de 10 mii de lei, la fel şi senatorii şi deputaţii. La polul opus, cele mai mici salarii sunt întreptate către asistenţii sociali. De exemplu, o infirmieră la început de drum va primi doar 1250 de lei, iar o asistentă puţin peste 1600 de lei.

Toate cifrele se vor raporta la salariul minim de 1250 de lei, atât cât va fi de la 1 mai 2016. Potrivit proiectului, afortul financiar brut necesar implemetării proiectului de ordonanţă de urgenţă este de 2.344 mld lei, iar impactul este de 1.503 miliarde lei, scrie realitatea.net

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.