Home Actualitate Romanii umiliti la sectiile de votare din strainatate: „Am inteles ca Guvernul isi bate pur si simplu joc de noi!”

Romanii umiliti la sectiile de votare din strainatate: „Am inteles ca Guvernul isi bate pur si simplu joc de noi!”

by Ioana Popescu

Romanii care au stat duminica la cozile de la sectiile de votare din strainatate sustin ca haosul organizatoric de care se face vinovat Ministerul Afacerilor Externe este dovada clara ca „Guvernul isi bate joc” de cetatenii din diaspora. Asteptandu-si randul sa voteze, romanii au stat la cozi chiar si timp de 9 ore, titreaza Ziare.com, publicatia care a stat de vorba cu mai multi cetateni nemultumiti de modul in care Executivul condus de Ponta ii trateaza.

„Toata lumea se stransese langa usa cladirii. Erau circa 300 de persoane, dupa mine, decisi sa insiste, siguri ca vor reusi. Pe masura ce timpul trecea, hotararea multora a scazut. Cu siguranta prezenta jandarmilor francezi i-a descumpanit pe multi, mai ales ca practic i-au izolat de cei de afara. Probabil ca multi au avut impresia, ca si mine, ca suntem sub asediu, in sensul ca, daca te uitai spre poarta, era ocupata de un zid de baieti atletici, in uniforme albastre…”, a declarat Maria C., o tanara romanca din Paris pentru sursa citata.

Prima reactie a premierului Victor Ponta la reprosurile aduse de comunitatile de romani din strainatate a cel putin stranie. Zambitor, candidatul PSD a sustinut ca romanii nu au putut vota si au stat la cozi interminabile tocmai pentru ca votul nu a fost fraudat.

„Se pare ca in viziunea d-nului Ponta un vot corect este cel in care oamenii nu voteaza… Daca absenta cetatenilor de la vot asigura corectitudinea alegerilor, atunci de ce se mai organizeaza alegeri? Cat despre faimoasele autobuze cu alegatori… uneori imi spun ca anumite persoane nu pot iesi pur si simplu din anumite tipare. Nu pot concepe ca pot fi si alte puncte de vedere decat ale lor. Daca ei s-au obisnuit cu astfel de practici, inseamna ca toata lumea face la fel, dupa mintea lor”, sustine aceeasi tanara.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.