Home Actualitate Roberta Metsola, favorită la președinția Parlamentului European

Roberta Metsola, favorită la președinția Parlamentului European

by S. Z.

Roberta Metsola, membră a grupului Popularilor (PPE), este principala favorită pentru preluarea șefiei Parlamentului European ca urmare a decesului actualului președinte, David Sassoli.

Roberta Metsola este sprijinită de grupul PPE pentru șefia Parlamentului European, având în vedere că al doilea cel mai mare grup, S&D, nu are un candidat pentru această funcție. De asemenea, până la alegerea unui nou președinte, Metsola va asigura interimatul, fiind în poziția de prim-vicepreședinte.

La 12.11.2020 a fost aleasa prim-vicepreședinte al Parlamentului European în locul irlandezei Maired McGuinness, desemnată comisar. Responsabilitățile sale principale sunt relatia cu parlamentele nationale și reprezentarea președintelui PE în relația cu țările din America de Nord.

Roberta Metsola este împotriva dreptului la avort, votând contra tuturor rezoluțiilor care apărau acest drept. Cu toate acestea, e considerată o liberală în rândul popularilor datorită poziției sale favorabile drepturilor LGBTI.

Metsola, cetățean maltez,  va împlini 43 de ani pe 18 ianuarie, când ar putea avea loc votul pentru postul de președinte al legislativului european. Este căsătoritp din 2005 cu finlandezul Ukko Metsola și au patru băieți.

foto Roberta Metsola/ facebook

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.