Un caz revoltător s-a petrecut la Satu Mare. O cățelușă a fost grav rănită la Satu Mare după ce mai mulți tineri minori i-au băgat în gură o petardă care a explodat. Cazul a fost făcut public de un ONG pentru drepturile animalelor, care  a depus și mai multe plângeri.
 Purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare, Paula Gabor, a declarat că polițiștii s-au autosesizat și că ar fi vorba de un grup de minori.

 

”Pe str. Botizului din Satu Mare un câine maidanez, care trăiește din mila locuitorilor zonei, a fost dus la veterinar după ce un grup de minori ar fi aruncat petarde spre zona în care se afla animalul. Polițiștii s-au autosezizat și fac verificări în acest caz. S-a luat legătura cu Asociația FreeLife, iar membrii acesteia urmează să se prezinte joi la Poliția municipiului Satu Mare pentru a oferi mai multe detalii despre incident. În urma verificărilor va trebui să se stabilească dacă fapta se încadrează la infracțiune sau contravenție”, a spus Gabor, potribvit Hotnews.
Cățelușa a supraviețuit, iar după intervenția chirugicală se află sub tratament. Între timp s-au făcut mai multe plângeri, potrivit Asociației.

 

ONG-ul Free Life a anunțat că va cere verificarea camerelor de supraveghere din zona în care a avut loc accidentul și face apel la cetățeni în cazul în care au informații.

Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor prevede că rănirea sau schingiuirea animalelor constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă penală între 1.200 lei și 120.000 lei.

Întrebarea la care ar trebui să răspundă mai multe instituții, începând cu școala, este cum ajung unii minori să facă așa ceva.

Imagini care vă pot afecta emoțional

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.