Apariția cu tentă imorală a lui Licu Monica, soția prim-adjunctului Licu de la Parchetul General și Doina Coldea, soția adjunctului SRI Florin Coldea la SNSPA declanșează o revoltă internă în SNSPA, scrie jurnalistul Eugen Istodor pe blogul său. Soția directorului adjunct al SRI, Florian Coldea, și cea a lui Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al României, candidează deodată pentru un post de lector la o universitate de stat.

Ambele sunt de profesie psiholog, ambele au terminat Facultatea de Psihosociologie a Institutului Național de Informații, ambele sunt angajate ale Serviciului Român de Informații (SRI) și ambele sunt, în acest moment, cadre didactice la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV) a SRI, potrivit RTV.

Iată scrisoarea lectorilor Aurelian Muntean și Bogdan Iancu către conducerea SNSPA.

Lect. Univ. Dr. Aurelian Muntean, membru în consiliul Departamentului de Sociologie, Facultatea de Științe Politice, SNSPA și

Lect. Univ. Dr. Bogdan Iancu, membru în consiliul Departamentului de Sociologie, Facultatea de Științe Politice, SNSPA

Către

Domnului Cristian Pîrvulescu, Decanul Facultății de Științe Politice

Domnului Mihai Păunescu, Directorul Departamentului de Științe Politice și Studii Europene

Domnului Vintilă Mihăilescu, Directorul Departamentului de Sociologie – Facultatea de Științe Politice

Membrilor Consiliului Facultății de Științe Politice

Membrilor Comisiei de concurs pentru posturile didactice din cadrul Departamentului de Sociologie – specializarea Psihologie (26.01.2016)
Cadrelor didactice titulare în Facultatea de Științe Politice

20 Ianuarie 2016

Domnule Decan, Domnilor Directori, stimați membri ai Consiliului Facultății de Științe Politice și ai Comisiei de concurs, dragi colege și colegi,

Prin prezenta dorim să supunem atenției dumneavoastră o situație care considerăm că ridică semne de întrebare cu privire la corectitudinea concursului de ocupare a unor posturi de predare în Facultatea de Științe Politice din cadrul SNSPA, care a fost semnalată în cursul zilei de ieri în mass-media, dar și să vă solicităm păstrarea autonomiei universitare, integrității și libertății academice în cadrul Facultății de Științe Politice, SNSPA.

Expunerea situației:
Pentru cele trei posturi scoase la concurs în cadrul Facultății de Științe Politice în luna noiembrie 2015 s-au înscris 5 persoane, conform documentelor disponibile pe site-ul snspa.ro, pe care le atașăm aici. Pentru postul Lector 6 de la Departamentul de Sociologie s-au înscris candidatele Țuțu Mihaela Corina și Licu Monica, informație confirmată atât pe site-ul universității, cât și pe site-ul Ministerului Educației (jobs.edu.ro) în data de 14 ianuarie 2016.

Cu toate acestea, o zi mai târziu, pe 15 ianuarie 2016, pe siteul jobs.edu.ro pentru postul Lector 6 a fost retrasă informarea cu privire la candidatura doamnei Țuțu Mihaela Corina. Această situație neobișnuită dă naștere la nelămuriri legitime legate de motivele retragerii candidaturii doamnei Mihaela Țutu (titulară – în regim de plata cu ora – a câtorva dintre cursurile scoase la concurs).

De asemenea, considerăm că ridică alte semne de întrebare seria de coincidențe (ca să folosim un eufemism) care populează acest concurs: două candidate care provin din Academia Națională de Informații “Mihai Viteazul” (structură de învățământ superior a SRI, ambele candidate având funcții/grade militare în cadrul SRI) sunt și singurele fără contracandidat (prin retragerea candidaturii doamnei Mihaela Țuțu) din cele trei posturi scoase la concurs pentru specializarea Psihologie.

În plus, candidata Monica Licu ar pleca de pe poziția de conferențiar (cu prestigiu mai ridicat și retribuită mult mai bine) al Academiei Naționale de Informații “Mihai Viteazul” pentru a da concurs pe un post retribuit inferior.

Considerând că această situație – în condițiile unei discuții de societate apărute în ultimul timp în presă cu privire la relația dintre angajați în presă, justiție și serviciile de informații – creează premisele de a deturna facultatea de la interesele sale științifice și are potențialul de a intra în contradicție cu principiile de integritate, moralitate și transparență pe care Facultatea de Științe Politice și SNSPA le apără, vă solicităm, prin urmare, precizarea publică a poziției dumneavoastră, prin aducerea ei la cunoștința studenților și cadrelor didactice din cadrul Facultății de Științe Politice, cu privire la aceste fapte și luarea măsurilor pentru apărarea autonomiei universitare, integrității și libertății academice, cum ar fi, dar nu limitat la solicitarea modificării cartei SNSPA prin introducerea incompatibilității dintre statutul de cadru didactic și cel de cadru militar sau agent al serviciilor de informații. Solicităm audierea doamnei Mihaela Corina Țuțu în vederea clarificării condițiilor care au condus la retragerea candidaturii sale.
În acest context, lipsa unei poziții categorice va putea avea efecte nedorite asupra imaginii Facultății de Științe Politice, reducând atractivitatea programelor sale de studii pentru viitorii candidați.

Sursa –www. istodor.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.