Home Actualitate Reţeta secretă de mici pentru 1 Mai. Cum să prepari cei mai gustoşi şi sănătoşi mici

Reţeta secretă de mici pentru 1 Mai. Cum să prepari cei mai gustoşi şi sănătoşi mici

by Ioana Popescu

Bucătarul Marica Gheorghe dezvăluie pentru Adevărul cea mai gustoasă şi cea mai sănătoasă reţetă de mici. Pentru a obţine două kilograme de pastă de mici avem nevoie de:

  • un kilogram de carne proaspătă de vită, netocată,
  • 500 de grame de carne de oaie
  • 500 de grame de slănină de porc proaspătă
  • 200 de mililitri de supă de oase, concentrată, obţinută prin fierberea preţ de 4-5 ore a oaselor (ţine locul gelatinei folosite în industria de profil)
  • 10 grame de bicarbonat
  • cimbru şi sare şi piper după gust

„Carnea pe care o folosim la mici trebuie lăsată la zvântat, la scurs, o zi, să scăpăm de sânge, după care le tocăm toate cât mai fin şi mai lăsăm amestecul în frigider încă o zi”, ne dezvăluie bucătarul Marica Gheorghe.

„Ideal ar fi să îi formăm cu ajutorul unei maşini de făcut cârnaţ şi să folosim piper negru proaspăt măcinat, atunci pe loc, cum făceau bunicii noştri la ţară”, ne mai dezvăluie câteva dintre secrete Marica Gheorghe.

Bucătarul mai dezvăluie faptul că prea puţini mai folosesc această reţetă de mici, tocmai pentru că nu face rabat la calitate şi deci nici la costuri şi nu include niciun conservant sau aditiv alimentar. Carnea va rezista doar 48 de ore, nu câteva luni cum este cazul celei din supermarket.
Întrebat cum trebuie să alegem carnea din supermarket dacă totuşi nu avem timp să o preparăm acasă, Marica Gheorghe ne sfătuieşte să fim foarte atenţi la culoare.
„Carnea trebuie să fie rozalie şi nu prea colorată, pentru că cea colorată tare are cu siguranţă coloranţi. Trebuie să ne ferim şi de cea albicioasă, pentru că aceea conţine multă grăsime”, mai spune bucătarul Marica Gheorghe.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.