Home Actualitate Reguli privind carantina în România. Persoanele vaccinate intră în carantină dacă sunt contacți direcți ai unui caz COVID-19 confirmat

Reguli privind carantina în România. Persoanele vaccinate intră în carantină dacă sunt contacți direcți ai unui caz COVID-19 confirmat

by S. C.
Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a hotărât vineri ca persoanele vaccinate care sunt contact direct ai unui caz COVID-19 confirmat vor trebui să intre în carantină pentru 5 zile.
Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat oficial adoptarea noilor măsuri privind carantina.
Modificările privind carantina aprobate de CNSU: Rreducerea perioadei de carantină de la 14 la 5 zile pentru persoane vaccinate sau trecute prin boală; reducerea perioadei de carantină de la 14 la 10 zile pentru persoane nevaccinate sau care nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile; iar pentru contacții direcți ai unui caz COVID-19 – carantină de 5 zile pentru persoane vaccinate sau trecute prin boală și de 10 zile pentru persoane nevaccinate.
Raed Arafat a precizat că hotârărea va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de vineri, iar de sâmbătă va intra în vigoare.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.