Home Actualitate Regimul Orban. Poliţiştii chinezi vor patrula în Ungaria conform unui acord

Regimul Orban. Poliţiştii chinezi vor patrula în Ungaria conform unui acord

by George Avram

Poliţiştii maghiari şi chinezi vor asigura servicii comune de patrulare, conform unui acord semnat de ministrul ungar de Interne, Sandor Pinter, cu omologul său chinez, la mijlocul lunii februarie, relatează ziarul german Welt.

În urma acordului, ofiţerii de poliţie chinezi ar putea apărea şi în oraşele din Ungaria, după o evoluţie similară în Serbia.

Ministerul ungar de Interne (MI) a confirmat pentru Telex că „ofiţerii de poliţie din cele două ţări vor putea efectua în viitor patrule comune, contribuind astfel la îmbunătăţirea comunicării între cetăţenii şi autorităţile din cele două ţări, îmbunătăţind securitatea internă şi ordinea publică”, potrivit Epochtimes.

În februarie, ministrul chinez al securității publice, Wang Xiaohong, s-a întâlnit la Budapesta cu premierul ungar Viktor Orban și cu ministrul de interne Sandor Pinter. El speră la „o cooperare aprofundată în domeniul combaterii terorismului și criminalității”, a spus Wang, vorbind despre un „nou vârf” al relațiilor.

Ungaria, membră a UE și NATO, caută de ani de zile apropierea de Rusia și China. Până în prezent, accentul a fost pus pe relațiile economice. Ungaria a fost prima țară din UE care s-a alăturat inițiativei chineze „Belt and Road”, prin care Beijingul dorește să-și sporească influența cu investiții străine, spun jurnaliștii de la Welt.

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.